SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » AK PARTİ VE MHP NE YAPIYOR, SEÇİM ANALİZİ

AK PARTİ VE MHP NE YAPIYOR, SEÇİM ANALİZİ

Yaşar Sarıkaya

Yaşar Sarıkaya

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 08.05.2015 - 19:29

Aksaray’da AK Parti, CHP ve MHP ne yapıyor. Aksaray’da seçim analizi. Aksaray’da hangi parti kazanır. 7 Haziran’da genel seçimine sayılı günler kala Aksaray’da seçimin kazananı, kaybedeni kim olacak. Sokak bunu tartışıyor.

Evet sevgili okurlarım, malum 7 Haziran’da genel seçim var. Aksaray’da seçimin kazananı, kaybedeni kim olacak. Sokak bunu tartışıyor.

Bizde bugün sokağın sesini yazalım istedik.

Seçimlere az bir süre kalmışken, sokak ne diyor. İktidar partisine tepki var mı yok mu!

Muhalefet partilerine sokak nasıl bakıyor?

Bugün hem bu konuları hemde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Aksaray mitinginin analizini yapalım istedik.

Evet sevgili okurlarım, malumunuz Başbakan Ahmet Davutoğlu Aksaray’a geldi ve seçim mitingini gerçekleştirdi. Takip ettiğim kadarıyla gazetelerin bazıları mitinge katılımın yüksek olduğunu, bazıları ise eskiye oranla az olduğunu yazdı. Bendeniz ise BİRLİK HABER’den miting ile ilgili haberleri takip edip inceledim. Her gazete, her internet gazetesi miting değerlendirmekte özgürdür.

Bu özgürlüğü kullandığı için kimsenin, kimseyi eleştirmeye hakkı yoktur.

Gelelim asıl konumuza, miting nasıldı, kalabalık çok muydu az mıydı!

Başbakan Davutoğlu, Aksaray’ın beklentilerine cevap verebildi mi!

Başbakan, Aksaray’a müjde verdi mi!

Başbakan Davutoğlu, mitingde ne söyledi önce buna bakalım isterseniz.

Davutoğlu “Aksaray, her şey burada başladı ve o kadar da doğru bir seçim, o kadar da doğru bir tespit yapmışız ki Aksaray’a ilk mitingler arasına almakla. Aksaray bize bugün muhabbetini gösterdi. Aksaray’a teşekkür ediyoruz, Aksaray’a şükran borçluyuz. Aksaraylılar, siz bize hep destek verdiniz. Biz de Aksaray’a hizmeti bir ibadet aşkıyla yaptık. Havaalanı beklentisindeydiniz. Niğde ve Aksaray Havaalanı, yeni havaalanınız hayırlı olsun. Uygun görürseniz adını Hasan Dağı koyarız. Aksaray’a da Niğde’ye de uçaklar inecek. Konya ve Aksaray, Antalya, Nevşehir ve Kayseri hızlı tren yapımı başlıyor. Böylece Antalya’nın turizmi, Aksaray’ın turizmi, Nevşehir’in Kapadokya’sı ve Kayseri’nin Erciyes’i buluşacak. Aksaray merkezi bir hat üzerinde olacak.
Hızlı tren ve yük treni projesini de en kısa sürede tamamlayacağız. Aksaray her şeyi hak ediyor. Aksaray Üniversitesi’ni geliştireceğiz. Tıp Fakültesi için de çalışma talimatı verdim. Burayı ilim merkezi yapmak için çalışacağız.
400 yataklı hastaneyi de açacağız. Bunlar Aksaray’a hayırlı uğurlu olsun inşallah. Yeni Türkiye’nin kuruluşunda da Aksaray öncü olacak. Bize her yer Türkiye” şeklinde konuştu.

Yani Başbakan Davutoğlu’nun Aksaray’a miting konuşmasında bazı müjdeleri olmuş.

Gelelim ikinci konumuza, miting kalabalık mıydı?

Başbakan Davutoğlu’nun Aksaray’da ilk meydan mitingi olmasına rağmen bana göre yeterli düzeyde katılım vardı. Ancak bu kalabalığı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aksaray mitingleri ile kıyaslamak elbette doğru olmaz. Bana göre AK Parti’nin 3’da 3 hedefi varsa Aksaray’da dizginleri elden bırakmaması gerekiyor. Zira, bir rehavet havası var ortada. Mitingin havası ve heyecanı var mıydı derseniz, elbette bu da zayıftı.

Gelelim üçüncü konumuza, sokak ne diyor, tepki var mı yok mu!

Sokağa kulak verdiğinizde tepkilerinde olduğunu, desteğinde olduğunu görüyoruz. Fakat, şuan görünen tabloda tepkilerin biraz daha ön planda olduğu bir gerçek.

AK Parti’ye küsen seçmen de var, kızan seçmende. Bir önceki seçimde AK Parti’ye oy veripte şimdi vermeyeceğini söyleyende. Peki bu neden böyle oluyor. Bunun nedeni lokal olarak konuya bakacak olursak Aksaray’da AK Parti, her ne kadar halkla iç içe olduk dese de aslında bunun böyle olmadığı bir gerçek. Milletvekilleri, ne yazık ki ipleri uzun bir süre önce saldı. İsmini değilse bile, sokağın yüzünü unuttuğu birden fazla milletvekili var!

Tepkilere gelince, edindiğim bilgilere göre şuan mevcut AK Partili milletvekili adaylarının bazıları, esnaf ve mahalle, ilçe ve köy gezilerinde zaman zaman vatandaşın hışmına uğruyormuş. Milletvekili adaylarına tepki gösteren hatta bunu sert bir şekilde ifade eden vatandaşlarda varmış. Tepkiler elbette olacak, bu doğaldır. Ancak bu tepkilerin doğallığına bakılırsa AK Parti’nin Aksaray’da seçim günü işi zor olabilir.

Kısacası alanda AK Parti’nin yeni milletvekili adaylarına ve belediye başkanına çok iş düşüyor. Burda neden belediye başkanına diye sorabilirsiniz? Ama şuan Ak Partinin Aksaray’da en gözde kişisi belediye başkanı Haluk Şahin Yazgı bugün sokağa kulak verdiğimizde Ak Partiye oy vereceklerin bir çoğunun sebebini sorunca başkan adam gibi adam halktan birisi belediye başkanılığı görevinden fazlasıyla hem bulunduğu makamı hemde partiyi en iyi şekilde temsil ediyor. Haluk Başkan’ın çalıştığı ve yaptıklarının yarısını parti yapsaydı bugün bu kadar çok tepki ile karşılaşmazdı demektedirler.

Ve yine, bazı Ak partili geçinen bazı yöneticiler arasında vatandaşa karşı ukala tavırlar sergileyen bazı isimlerin olduğu da kulağımıza geliyor. Bazı ukala arkadaşlara şunu da söylemek isterim, siyaset ve sandık ukalalık kaldırmaz. Millet nasıl yetki verdi ise o yetkiyi geri almasını da bilir.

Gelelim muhalefete. Aksaray’da muhalefet partilerinin milletvekili adayları ilçelerde ve şehir merkezinde alan çalışması yapıyor. Fakat, muhalefet ne yazık ki eski tas eski hamam. Muhalefet partilerinde teşkilatlar ve partilileri de, seçim kaybetmenin verdiği psikolojik eziklik, çalışma için şevk bırakmamış gibi. Muhalefet her zaman ki gibi hırslı ancak bunu sokağa yansıtamıyor.

Kısacası sevgili okurlarım, AK Parti’nin Aksaray’da kemikleşmiş seçmenin dışında küskünler de var, kızgınlar da. Muhalefet de ise bu durumu lehine çevirecek bir hareketlilik yok. Tüm bunlara bakarak şunu söyleyebiliriz AK Parti’nin Aksaray’da 3’da 3 hedefini tutturması biraz zor ihtimal. Tahmin yapacak olursak Aksaray’da AK Parti 2, MHP 1 milletvekili çıkarabilir. Bizimkisi bir tahmin, son sözü millet sandıkta söyleyecek.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021