SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » AK Parti MKYK ve MYK tahminlerim!

AK Parti MKYK ve MYK tahminlerim!

Yaşar Sarıkaya

Yaşar Sarıkaya

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 20.05.2017 - 12:49

Siyasi tecrübesi ve siyasi duruşuyla bir ‘Dünya Lideri’ olan Erdoğan’ın kongrede MKYK’ya ardından da MYK’ya kimleri alacağı teşkilatlarda yeni bir heyecan ve gündem konusu.
AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi ile ilgili içimden bir iki kelam yazmak geldi. Partinin Kurucu Lideri Recep Tayyip Erdoğan, son yapılan referandum seçiminin ardından hayata geçirilen anayasa değişikliği ile yeniden partisine geri döndü. Bunun üzerine hiç zaman kaybetmeyen partinin Genel Başkanı Binali Yıldırım, MKYK’yı toplayarak 21 Mayıs Pazar gününe Olağanüstü Kongre kararı aldı.

Siyasi tecrübesi ve siyasi duruşuyla bir ‘Dünya Lideri’ olan Erdoğan’ın kongrede MKYK’ya ardından da MYK’ya kimleri alacağı teşkilatlarda yeni bir heyecan ve gündem konusu oldu.

Benimde reisimize karışmak haddime değil, ancak kendi düşüncelerimi açığa vurmak istedim. Buradan yazdıklarımın sadece şahsen tahmin ve gönlümden geçmesinden ibarettir. Reisimizin bizim siyasi görüşlerimize de ayrıca ihtiyacı yoktur.

AK Parti’de siyaset yapmış, teşkilatların bir fakiri olarak en iyi kadrolar sadece genel merkez düzeyinde değil, il ve ilçelerde de oluşturulması en büyük arzumuzdur.

Reisin yeniden oluşturacağı MKYK üyeliğine Av. Mihrimah Belma Satır, Metin Külünk, Aziz Babuşcu, Özlem Zengin, Oktay Saral, Yalçın Topçu, Zülküf Kazdal gibi isimleri alacağını tahmin ediyorum.

Erdoğan ayrıca İstanbul İl Başkanı Temurci’yi yeni dönemde il başkanlığı yerine MKYK’ya çekerse hiç kimse şaşırmasın!

Yine bir bomba da Egemen Bağış’ın kadroda yer bulması olacaktır diye düşünüyorum.

Genel Merkez Kadın Kollarından İffet Polat, Tülay Selamoğlu, Julide İskenderoğlu, Zeynep Gül Yılmaz gibi güçlü isimler reisin yeni kadrosunda olabileceklerini tahmin ediyorum.

Genel Merkez Gençlik Kollarından Abdülkerim Buğra Şimşek, İsa Sinan Göktaş, Merve Aslaner, Osman Söyler gibi öne çıkan geleceği parlak isimler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MKYK’yı gençleştirme düşüncesinde kendilerine yer bulabilirler.

Partiye olan katkıları ve siyasi tecrübeleriyle Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Öznür Çalık, Ahmet Sorgun, Abdülhamit Gül’ün MYK yeni oluşumunda da yeniden yer bulacaklarına kesin gözüyle bakıyorum.

Yine öne çıkan iki isim Aziz Babuşcu ile Metin Külünk MKYK’nın yanı sıra MYK’da kendilerine yer bulabileceğini tahmin ediyorum.

15 Temmuz darbe kalkışmasının komutanlarından Tuğgeneral Mehmet Dişli’nin ağabeyi Şaban Dişli, bu süreçte yıprandığı için kadro dışı kalacağına kesin gözüyle bakıyorum.

AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi’nin Reisimiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, partiye ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021