SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » AHİKA Yönetim Kurulu Eylül Ayı Toplantısı Kırşehir’de Yapıldı

AHİKA Yönetim Kurulu Eylül Ayı Toplantısı Kırşehir’de Yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 07.09.2018 - 12:36

AHİKA Yönetim Kurulu Eylül Ayı Toplantısı Kırşehir’de Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 07 Eylül 2018 Cuma günü Kırşehir Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Değerli Basın Mensupları, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Eylül Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na hoş geldiniz.

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.

Geçtiğimiz ay içerisinde öne çıkan çalışmalardan biri; 2017 Yılı Mali Destek Programları kapsamında sözleşme imzalama süreçlerinin tamamlanması oldu. Feragat edilen projelerin yerlerine yedek listelerdeki projeler sözleşme imzalamaya davet edildi ve bütün bölge illerinde Proje Uygulama Eğitimleri düzenlendi.

Yine geçen bir aylık süreçte, 2018 Yılı Ara Faaliyet Raporu, 2019 Yılı Çalışma Programı Taslağı, 2018 – 2020 Kurumsallaşma Stratejik Planının hazırlanması gibi çalışmalar gerçekleştirildi.

Ayrıca, Fizibilite Desteği kapsamında başvurusu yapılan projelerin ve Teknik Destek kapsamında başvurusu yapılan 43 projeni ön incelemesi ile mali ve teknik değerlendirmesi tamamlandı.

Öte yandan, Program Sonrası Değerlendirme ve Etki Analizi Çalışmaları kapsamında 2010, 2011, 2012 ve 2014 yıllarında yürütülen Mali Destek Programlarının etkilerini ölçmek amacıyla etki analizi çalışmalarına devam edildi.

Bu çalışmalara ek olarak; 2012 yılında uygulanan mali destek programları kapsamında, başarılı projelerin tanıtımını yapmak amacıyla “2012 Yılı Mali Destek Programları Başarılı Projeler Kataloğu” hazırlandı.

Ayrıca, 108 adet kurum ve kuruluşa başta Ajans, KOSGEB ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri olmak üzere devlet destekleri hususunda bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti verildi.

Bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında ise; 2018 Yılı Ajans Ara Faaliyet Raporunun Yönetim Kuruluna Sunulması, 2019 Yılı Çalışma Programı ve Bütçesinin

Onaylanması ve Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Hakkında Bilgi Sunulması gibi maddeler yer almaktadır.

Toplantımız diğer konuların görüşmesiyle sona erecektir.

Hepinize değerli katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021