SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Agd aksaray Siyeri Nebi Yarışması ve Sonuçları

Agd aksaray Siyeri Nebi Yarışması ve Sonuçları

A - +

Aksaray Haberleri - 18.12.2018 - 10:40

Agd aksaray Siyeri Nebi Yarışması ve Sonuçları

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), “Efendimizin İzinde” diyerek Türkiye’nin il ve ilçelerinde liselerarası Siyer-i Nebi sınavı düzenledi. Kaybedeni olmayan yarışmaya 200 binden fazla öğrenci katıldı. AGD Siyer-i Nebi yarışması sınavının soru ve cevapları az önce AGD TV üzerinden canlı yayınla açıklandı. Öğrencilerin merakla beklediği siyeri nebi sınavı soru cevap anahtarı ile ilgili detaylı bilgilere haberimizde yer verdik.

‘Liseli Gençler Efendimiz’in İzinde Siyer-i Nebi Yarışması’ sloganıyla AGD tarafından düzenlenen yarışmaya Türkiye genelindeki tüm liselerden binlerce öğrenci katıldı. Sınava katılan öğrenciler, Ahmed Cevdet Paşa’nın yazdığı ‘Son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)’ adlı Siyer-i Nebi kitabına göre yarışmaya tabi tutuldu. Siyer-i Nebi sınavının soru ve cevapları bu akşam ‘agdtv.net’ üzerinden yapılan programla açıklandı. Sınava gözleri görmeyen liseleri gençlerin katılması da dikkat çekti.

AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan ise sosyal medya hesabından sınava katılan öğrencilere teşekkür etti. Turhan, “#AGDsiyeriNebi Yarışmamız nihayete ermiş oldu. Katılan bütün kardeşlerime başarılar diliyorum.” dedi.

AGD SİYER-İ NEBİ SINAVI SORU VE CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI

Sınav Türkiye’nin 81 ilinde, her ilçesinde aynı anda saat 11.00’da başladı. 200 binden fazla öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebi sınavında liseli gençler, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in (s.a.s) hayatına ilişkin soruları cevapladı. Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi siyer-i nebi sınavı soru ve cevap anahtarı saat 21.00’da ‘agdtv.net’ üzerinden yapılan programla açıkladı. Soru ve cevapların ilerleyen saatlerde ‘efendimizinizinde.com’ web adresinden de yayınlanacağı öğrenildi. Öte yandan AGD’den yapılan açıklamaya göre, 80. sorunun iptal edildiği, söz konusu sorunun tüm öğrenciler için doğru sayılacağı belirtildi

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021