SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » AFAD, afetlere ve risklere karşı ciddi çalışmalar yürütüyor

AFAD, afetlere ve risklere karşı ciddi çalışmalar yürütüyor

A - +

Aksaray Haberleri - 12.05.2016 - 17:52

AFAD, afetlere ve risklere karşı ciddi çalışmalar yürütüyor

Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığında ayda bir olarak düzenlenen ‘Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ev sahipliğinde Öğretmen Evi’nde yapıldı.
Vali Şeref Ataklı, AFAD Müdürlüğü afet olduktan sonra müdahaleye yönelen bir kurum olmaktan ziyade afet olmadan önce hazırlık yapan bir kurum haline dönüştüğünü belitti.
Afet olarak tanımlanan alanlar dışında bir takım risk alanlarının tespiti yapılarak tedbir geliştirme çalışmaları yürütüldüğünü belirten Vali Ataklı, ‘Afet Dışı Risk Analizinin’ günlük hayatta karşılaşabilecek risklerin belirlenerek can ve mal emniyetini sağlama adına yapılan güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

Toplantıda İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen tarafından Aksaray’ın afet alanları ve afet dışı riskler hakkında bilgiler verildi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen yaptığı sunumdaafet dışı olarak tanımlanan risklerin belirlenerek alınacak önlemler ve geliştirilecek iyileştirme projeleri kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli yapılan çalışmalar sonucundalokal bazda can ve mal kaybını en aza indirmeyi amaçladıklarını belitti.
Türkmen: “Aksaray’da Afet Dışı Risk alanlarını kamu kurum ve kuruluşları ile beraber geliştirmeyi düşünüyoruz, çalışma gruplarımızı kurduk. Belirlediğimiz risk alanlarına önlem projeleri geliştireceğiz. Bu önlem projelerinimaliyetlendireceğiz. Çalışma gruplarımız her alanda risk analizini değerlendirip önlem projesi geliştirecekler. ” dedi.
Afet dışı risk alanlarını 12 başlık altında değerlendirdiklerini belirten Türkmen, bunlardan en fazla can kaybı yaşananlarının ise Trafik kazaları ve boğulmalar olduğunu belitti.
Vali Ataklı yapılan sunumların ardından yaptığı açıklamada:“Önceden sivil savunma grupları vardı, günümüzde ise AFAD çok daha etkin bir örgütlenme ve yapılanma içerisinde.Onun için afetlere ve risklere karşı önlem geliştirme üzerine ciddi çalışmalar yürütülüyor. İlimizde de AFAD bu anlamda yapılanması ve ekibini tamamlamış, olaylara ve afetlere anında müdahale edecek kabiliyette örgütlenmiş durumda. İnşallah afetlerle karşılaşmayız fakat karşılaşırsak ta gerekli müdahale yapacak kapasitemiz var” dedi.
Vali Şeref Ataklı’nın başkanlık ettiği toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Vali Yardımcıları Kubilay Ant, Haluk Sezen, Şahin Bayhan,İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021