SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » AB’den yapay zeka yasasında yeni düzenleme: Yüksek riskli sistemlere erteleme

AB’den yapay zeka yasasında yeni düzenleme: Yüksek riskli sistemlere erteleme

A - +

Yerel Haberler - 07.05.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

AB Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre, yüksek riskli yapay zeka sistemlerine ilişkin kuralların uygulanması 16 aya kadar ertelenecek. Yeni takvime göre bağımsız yüksek riskli sistemler için uygulama tarihi 2 Aralık 2027, ürünlere entegre sistemler için ise 2 Ağustos 2028 olacak.

Düzenleme kapsamında KOBİ’lere yönelik bazı muafiyetlerin genişletilmesi ve yükümlülüklerin azaltılması da planlanıyor. Ayrıca yapay zeka tarafından oluşturulan rıza dışı mahrem içerik ve çocuk istismarı materyali üreten uygulamaların yasaklandığı belirtildi.

Yapay zeka içeriklerinde şeffaflık kurallarına ilişkin geçiş süresi ise 6 aydan 3 aya indirildi. Yeni düzenlemenin, üye ülkeler ve Avrupa Parlamentosu’nun resmi onayının ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021