23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu

ANTALYA – BHA
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya-Alanya Otoyolu Projesi’nde devam eden çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Antalya ile Alanya arasındaki ulaşım talebinin her geçen yıl arttığını belirten Uraloğlu, otoyolun bölgedeki ulaşım altyapısını güçlendirmesinin yanı sıra turizm hareketliliğine de katkı sağlamasının beklendiğini ifade etti.
Bakan Uraloğlu, 84 kilometresi ana yol, 38 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplam 122 kilometrelik otoyolun inşa edildiğini bildirdi.
Antalya-Alanya Otoyolu, Serik Kavşağı’ndan başlayarak Konaklı’nın kuzeyinde bulunan Alanya Batı Kavşağı’nda sona erecek.
Otoyolun ana gövdesi her iki yönde üçer şeritli, bağlantı yolları ise toplam dört şeritli olarak projelendirildi.
Proje kapsamında Serik, Taşağıl, Manavgat, Manavgat Doğu, Alarahan, Konaklı ve Alanya Batı olmak üzere 7 kavşak bulunacak.
Güzergâhta toplam uzunluğu 4 bin 604 metre olan 5 tünel ile 5 bin 966 metre uzunluğunda 16 viyadük inşa edilecek.
Otoyol çalışmalarında gelinen aşamaya ilişkin bilgi veren Uraloğlu, proje genelinde yüzde 35 fiziki ilerleme sağlandığını açıkladı.
Üç tünelde kazı ve destekleme çalışmalarının tamamlandığını belirten Uraloğlu, bu tünellerde nihai beton imalatlarına geçildiğini, diğer iki tünelde ise kazı ve destekleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Uraloğlu, “16 viyadüğümüzün 15’inde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Proje kapsamında 17 alt geçit, 10 üst geçit, 7 köprü ve 48 menfezde de yapım çalışmaları devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Projenin tamamlanmasıyla Antalya-Alanya güzergâhındaki ulaşım süresinin önemli ölçüde kısalması bekleniyor.
Bakan Uraloğlu, mevcut kara yolu güzergâhında 2,5 saat süren seyahatin yeni otoyol sayesinde 36 dakikaya düşeceğini belirtti.
Özellikle turizm sezonunda artan trafik yoğunluğunun azaltılmasının hedeflendiğini kaydeden Uraloğlu, otoyolun bölgeye ulaşımı daha hızlı ve konforlu hâle getireceğini ifade etti.
Otoyolun ekonomik ve çevresel etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uraloğlu, projenin tamamlanmasının ardından yıllık toplam 23,9 milyar lira tasarruf sağlanmasının öngörüldüğünü bildirdi.
Uraloğlu, “Projemiz sayesinde yıllık 23 milyar lirası zamandan, 900 milyon lirası akaryakıttan olmak üzere toplam 23,9 milyar lira tasarruf sağlayacağız.” dedi.
Yeni otoyolun hizmete alınmasıyla karbon salımının da yılda 47 bin ton azalmasının beklendiği belirtildi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
01 Kasım 2026 Fon soruşturması kapsamında Umut Güner gözaltına alındı
01 Kasım 2026 COP31 için milli sporcu İklim Şentunalı’dan iklim mesajı
01 Kasım 2026 Kaş ve Demre’de antik yerleşimler koruma altına alınıyor
01 Kasım 2026 Van TSO’da Necdet Takva yeniden başkan seçildi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
