ANKARA – BHA
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yeni eğitim-öğretim dönemine ilişkin üniversitelere yazı göndererek, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı açılış törenlerinde ve ilk derslerde “Terörsüz Türkiye” hedefinin işlenmesini talep etti.
YÖK Başkanı Erol Özvar’ın imzasıyla üniversitelere gönderilen yazıda, Türkiye’nin huzur ve güvenliğinin, milli birlik ve beraberliğinin, kardeşliğinin ve toplumsal bütünleşmesinin güçlendirilmesine yönelik önemli bir süreçten geçtiği belirtildi.
Yazıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya konulan “Terörsüz Türkiye” hedefinin bu süreç açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi.
Üniversitelerin bilimsel bilgi, araştırma kapasitesi ve akademik birikimleriyle sürece katkı sunmasının önemine vurgu yapılan yazıda, söz konusu hedefin farklı disiplinlerin katkısıyla ele alınması istendi.
Bu kapsamda konunun sosyal, ekonomik, hukuki, siyasi, kültürel ve güvenlik boyutlarıyla değerlendirilmesi, akademik çalışmalar yapılması ve panel, konferans ile çalıştaylar düzenlenmesi talep edildi.
YÖK, üniversitelerin 2026-2027 eğitim-öğretim yılı açılış törenlerinde ve ilk derslerinde “Terörsüz Türkiye” hedefinin işlenmesinin öğrencilerin konuya ilişkin farkındalıklarının artırılmasına katkı sağlayacağını belirtti.
Yazıda ayrıca bu çalışmaların toplumsal huzur ve güven ortamının güçlendirilmesi, milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi ve toplumsal bütünleşmeye katkı sunacağı ifade edildi.
YÖK, üniversitelerden konuya ilişkin gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

18 Eylül 2026 MHP lideri Devlet Bahçeli’den Ahilik Haftası mesajı

18 Eylül 2026 Beypazarı’nda Ahilik Haftası kutlaması

18 Eylül 2026 KADEM Ağrı il temsilciliğinde yeni dönem

18 Eylül 2026 DMM’den okul ismi değişikliği iddiasına ilişkin açıklama
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
13:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hava yolunu, halkın yolu haline getirdik
13:36 Üniversitelerde yeni dönemin ilk dersi “Terörsüz Türkiye” olacak
12:24 Pakistan’da cami yakınında patlama: 15 ölü, 50’den fazla yaralı
12:22 AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’dan Gaziler Günü mesajı
12:18 AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’dan Başkentte bisikletli yaşama yönelik basın açıklaması
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
