
ANKARA – BHA
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ankara Teşkilat Buluşması’nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında teşkilatlara hitaben yaptığı açıklamada, Ankara il ve ilçe teşkilatları, kadın ve gençlik kolları ile partinin kuruluşundan bu yana emeği geçen tüm isimlere teşekkür ederek vefat eden partilileri rahmetle andı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin bu yıl 25. kuruluş yıl dönümünü idrak ettiğini belirterek, Ağustos ayında geniş katılımlı ve coşkulu bir program düzenleneceğini söyledi. Ankara’nın, AK Parti’nin kuruluş sürecinden bugüne kadar tüm aşamalarına tanıklık ettiğini ifade etti.
Türkiye’nin son yıllarda büyük bir dönüşüm yaşadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayisinden ekonomik büyümeye kadar birçok alanda önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti. Türkiye’nin milli gelirinin 1,6 trilyon dolara ulaştığını ifade eden Erdoğan, geçmişte bu hedeflerin dile getirilmesinin dahi “hayal” olarak görüleceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgesel güç olmanın ötesine geçtiğini ve küresel siyasette etkili bir aktör haline geldiğini savunarak, “sessiz devrimler” ile ülkenin birçok alanda çağ atladığını ifade etti.
Konuşmasında en dikkat çeken ifadelerden biri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “103 yıllık Cumhuriyetin en başarılı kadrosu olduk” sözleri oldu. Hükümetlerinin Türkiye’ye birçok alanda hizmet ettiğini belirten Erdoğan, bu başarıların tarihsel bir nitelik taşıdığını dile getirdi.
Ankara’nın Milli Mücadele’deki rolüne değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentin bağımsızlık mücadelesinde kritik bir merkez olduğunu ifade etti. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankaralıların gösterdiği direnişi hatırlatan Erdoğan, Kızılay, Gölbaşı, Kahramankazan ve Külliye çevresinde yaşananları unutmadıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın önümüzdeki dönemde NATO ve Türk Devletleri Teşkilatı zirveleri gibi önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağını belirtti. Ayrıca Esenboğa Havalimanı başta olmak üzere ulaşım altyapısında yapılan yatırımları anlattı.
Ankara’ya bugüne kadar 4 trilyon 280 milyar liralık yatırım yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirde trafik, su ve kentleşme gibi sorunlara yönelik projelerin sürdüğünü söyledi.
Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye yönelik değerlendirmelerde bulunarak, muhalefetin siyasi tartışmalarla gündeme geldiğini ve hizmet üretmekte yetersiz kaldığını savundu. Siyasette “eser ve hizmet” anlayışını sürdürdüklerini belirten Erdoğan, muhalefetin bu anlayışa katkı sunamadığını ifade etti.
Programda Haymana Belediye Başkanı Levent Koç’un AK Parti’ye katılımı da gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koç’a parti rozetini taktı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
22 Haziran 2026 İngiltere’de sıcak hava dalgası: Kırmızı alarm verildi
22 Haziran 2026 Miras tartışması kanlı bitti: Kadına bıçaklı saldırı
22 Haziran 2026 İran’dan Lübnan açıklaması: Barış sürecinde önemli adım
22 Haziran 2026 Gazze’de can kaybı 73 bin 35’e ulaştı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
