
ISPARTA – BHA
Türkiye Cumhuriyeti’nin 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefatının 11’inci yılında memleketi Isparta’da düzenlenen törenle kabri başında anıldı. Anma programı, Isparta’nın İslamköy Çalcatepe mevkisinde bulunan anıt mezarında gerçekleştirildi.
Tören öncesinde, Türk siyasi hayatına damga vuran devlet adamının mezarı üzerine Isparta’nın simgesi olan güller bırakıldı. Güllerle süslenen anıt mezar çevresinde duygusal anlar yaşanırken, Demirel’i sevenler ve yakınları kabri başında bir araya geldi.
Anma törenine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Naim Çoban, Abdullah Erin, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Adem Cebesi, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Hakan Bozkurt, Şükrü Başdeğirmen, Demirel’in ailesi, siyasi yol arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende, Demirel’in manevi kızı olarak bilinen ve uzun yıllar doktorluğunu yapan eski Isparta Milletvekili Aylin Cesur ile eski Tarım ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar de hazır bulundu.
Ayrıca Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Cenk Küpeli ve beraberindeki partililer de anma programına katılarak Demirel’e vefa gösterdi.
Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Demirel için dualar edildi. Törende, Süleyman Demirel’in hayatını ve devlet hizmetlerini anlatan özgeçmiş okunarak, siyasi kariyeri ve Türkiye’ye kazandırdığı eserler bir kez daha hatırlatıldı.
Cumhurbaşkanlığı çelengi, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz tarafından anıt mezara bırakıldı. Daha sonra törene katılanlar tarafından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Anma programının sonunda protokol üyeleri ve vatandaşlar, Demirel ailesine taziye ve vefa dileklerini iletti.
Anma töreninin ardından Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen çok sayıda ziyaretçi, Demirel’in hatırasını yaşatan Süleyman Demirel Külliyesi ile Demokrasi ve Kalkınma Müzesini ziyaret etti.
Ziyaretçiler, Demirel’in siyasi yaşamına ait fotoğraflar, belgeler, kişisel eşyalar ve Türkiye’nin yakın siyasi tarihine ışık tutan eserleri inceleme fırsatı buldu.
Türk siyasetinde yarım asrı aşkın süre iz bırakan, yedi kez başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı görevlerinde bulunan Süleyman Demirel, vefatının üzerinden geçen 11 yıla rağmen memleketi Isparta’da ve Türkiye’nin dört bir yanında saygı, minnet ve özlemle anılmaya devam ediyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
17 Haziran 2026 Görev başarısı yerine görünüş haberleri artık pes dedirtti
17 Haziran 2026 CHP Milletvekili Elvan Işık Gezmiş Sıla ile gurbeti kaynaştırdı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Türkiye’de elektrikli araç sayısı açıklandı; sayı 332 bine ulaştı
0:00 Emeklilere ÖTV’siz araçta son durum: Teklif beklemede
0:00 Sarıkamış Belediyesi’nden Geleneksel Sünnet Şöleni için ön başvuru çağrısı
0:00 Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu tutuklandı!
0:00 Sarı-lacivertlilerin Avrupa yolculuğunda rakip belli oldu
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
