
ISPARTA – BHA
Isparta Uluslararası gül festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin ikinci günü Sorkuncak köyünde gül hasadı ve bisiklet yarışlarıyla sürdü. Etkinliklere Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit, Isparta Belediye Başkan yardımcıları Musa Macit ve Özler Erdoğan ile Eğirdir Belediye başkanı Mustafa Özer de katıldı.
Gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında vatandaşlar, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla gül bahçelerine ücretsiz taşındı.
Vatandaşlar, eşsiz Eğirdir Gölü manzarası eşliğinde kendi elleriyle Isparta gül topladı. Vatandaşlar hem Isparta Gül’ü hem de Eğirdir’in eşsiz manzarası karşısında heyecanlarını gizleyemedi. Gül hasadı etkinliğinde festival için Isparta’ya gelen yabancı gösteri grupları, gül bahçelerinde hünerlerini sergiledi. Sergilenen gösteriler, etkinliğe katılan vatandaşlardan tam not aldı.
Vatandaşlar: Isparta’yı gül yapan Şükrü Başdeğirmen’dir
Etkinliğe katılan vatandaşlar, Isparta Uluslararası Gül Festivalinin düzenlenmesinden dolayı Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler, eşsiz Eğirdir Gölü Manzarası eşliğinde gül toplanmanın keyfini anlattılar. Vatandaşlar, “Yalvaç’tan geldik.
Gayet güzel. İlk defa geliyoruz buraya. Çok memnun kaldık. Çok güzel bir yer burası. Çok beğendim. Çok güzel düşünülmüş bir etkinlik. Çok sevdik. Gül kokuları içinde böyle gül toplamak çok güzel. Belediyemize teşekkür ederiz. Hem Eğirdir Gölü hem gül her taraf. Şükrü başkanımıza teşekkür ediyoruz. Isparta’yı gül eden, çalıştıran Şükrü Başdeğirmen’dir. Çok iyi iş yapıyor. Çok mutluyuz. Güler yüzlü, çalışkan Ispartalılarla olmaktan çok memnun olduk. Ispartalılara teşekkür ediyoruz. Ankara Polatlı’dan geldik. Çok muhteşem, çok güzel. Festival de çok harika. Güllerimizi topladık. Öncelikle kendime kızıyorum. Böyle bir cennet mekanı nasıl biz bugüne kadar fark etmedik. Gerçekten cennet gibi. Göl ile gül aynı anda buluşuyor. Acayip bir manzara. Herkese tavsiye ederim. Tüm Türkiye’den gelsinler. Bu eşsiz manzarayı izlesinler. Kokular içinde. Mis gibi kokuyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dediler.
Sorkuncak Köyü Muhtarı Muhammed Ali Ertürk, “Geçen hafta biliyorsunuz dokuzuncusunu yaptığımız Gül hasadı ve Uçurtma Şenliğini Sorkuncak’ta yaptık. Bu hafta da Isparta belediyemiz, Isparta’mızın gül festivalini Sorkuncak Köyümüzde devam ettirdi. Oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. Şükrü başkanıma buradan teşekkür ediyorum. Bisiklet yarışını da buradan başlattık. Harika bir kalabalık. Çok güzel bir görüntü. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrasında devam edeceğiz.” diye konuştu.
Sorkuncak köyünde düzenlenen bir diğer etkinlik ise bisiklet yarışları oldu. Gül bahçelerinin önünden başlayan bisiklet yarışı nefesleri kesti. Gerçekleştirilen yarışı Isparta Belediye Başkan Yardımcıları Musa Macit ve Özler Erdoğan ile Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer ve Sorkuncak köyü Muhtarı Muhammed Ali Ertürk başlattı. Onlarca yarışçı, yarışta birinci olmak için yaklaşık 45 kilometre pedal çevirdi.
Isparta Uluslararası Gül Festivali etkinlikleri Eğirdir ilçesinde de devam etti. Festival kapsamında Isparta’ya gelen yabancı gösteri grupları Eğirdir kent Merkezi’nde hünerlerini sergiledi. Ülkelerine has dansları sergileyen gösteri ekipleri, Eğirdirli vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
06 Haziran 2026 Isparta’da festival coşkusu Sorkuncak Köyü’nde devam etti
06 Haziran 2026 İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon: 27 şüpheli gözaltında
06 Haziran 2026 Ankara’da kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Bakan Gürlek: Adaletin terazisi kimsenin servetine veya statüsüne göre tartmaz
0:00 Kelkit Irmağı’nda kaybolan genç için arama çalışmaları sürüyor
0:00 ÜAK yönetim kurulu, ISUBÜ ev sahipliğinde toplandı
0:00 Trabzonspor Malinovskyi’yi açıkladı: İki transfer daha yolda
0:00 Malatya Akçadağ’da 16 mahalleyi kapsayan toplulaştırma kararı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
