YALOVA – BHA
Yaklaşık 15 gündür sürdürülen hazırlık sürecinde önemli kurumlarla görüşmeler gerçekleştirildi.
UNESCO süreci kapsamında Yalova Valiliği başta olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası, İl Genel Meclisi, üniversite temsilcileri ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bilgilendirildi. Yapılan görüşmeler sonucunda tüm kurumlardan olumlu görüş alındığı belirtildi.
TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, TUTAP olarak Termal Belediyesi ile birlikte gerekli yasal başvuru süreçlerini ve dosya hazırlıklarını başlattıklarını açıkladı.
Termal Belediye Başkanı Sinan Acar ile yürütülen süreçte, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne sunulacak dosya için kapsamlı bir çalışma yapılacağı ifade edildi.
TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, daha önce UNESCO’ya kazandırılan 6 farklı unsurda danışmanlık desteği verdiklerini hatırlatarak, Termal’in de aynı başarıyı elde edebilecek önemli değerlere sahip olduğunu söyledi.

Yıldız açıklamasında, “Oksijen deposu havası, şifalı termal suları, tarihi eserleri ve kültürel mirasıyla Türkiye’nin en özel ilçelerinden biri olan Termal’in ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği markalaşmaya ulaşması için her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Sinan Acar’ın ilçeye olan bağlılığına ve hizmet anlayışına dikkat çeken Yıldız, UNESCO bilinciyle yürütülen çalışmaların olumlu sonuç vereceğine inandıklarını belirtti.
Yıldız, “Başkan Sinan Acar’ın memleketi Termal’e olan sevgisi ve hizmet heyecanı sayesinde, Termal’in UNESCO aday listesinde yer alacağına inanıyoruz. Bu hayırlı süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
14 Mayıs 2026 Kars’ta Engelli Haftası’nda KADES uygulaması tanıtıldı
14 Mayıs 2026 Antalya Aksu’da “İpek Yolu Kervanı” Coşkusu
14 Mayıs 2026 Türkiye’de genç nüfus oranı düşüşünü sürdürüyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
