
Aksaray’da akıllı bisiklet sistemi yenilendi. Aksaray Belediyesi tarafından güncellenen Akıllı Bisiklet Sistemi (AKBİS), yeni dijital altyapısı ve modern özellikleriyle yeniden hizmete girdi. Şehir içi ulaşımda çevreci, ekonomik ve pratik bir alternatif sunan sistem, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Aksaray Akıllı Bisiklet Sistemi (AKBİS), yapılan kapsamlı yazılım güncellemesiyle daha hızlı, daha erişilebilir ve kullanıcı dostu hale getirildi. Sistem şu anda 11 istasyon ve 120 akıllı bisiklet ile hizmet veriyor.
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Akıllı bisikletlerde dijital dönüşümü tamamladık. AKBİS sadece bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda sağlıklı yaşamı teşvik eden ve çevreyi koruyan önemli bir projedir” ifadelerini kullandı.
Yenilenen AKBİS ile birlikte kullanıcılar tüm işlemlerini mobil uygulama üzerinden gerçekleştirebiliyor. Sistem sayesinde:
Bu özellikler sayesinde Aksaray’da bisikletli ulaşım daha pratik ve erişilebilir hale geliyor.
Aksaray’da son yıllarda artan bisiklet kullanımıyla birlikte AKBİS, şehir içi ulaşımda önemli bir rol üstleniyor. Yenilenen sistemin, kullanıcı sayısını daha da artırması bekleniyor.
Belediye, mevcut bisiklet yollarını genişletmek ve daha güvenli sürüş alanları oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu projelerle birlikte Aksaray’da sürdürülebilir ulaşım ve sağlıklı yaşam kültürünün güçlendirilmesi hedefleniyor.
AKBİS, karbon salınımını azaltan çevreci yapısıyla dikkat çekerken, aynı zamanda vatandaşların günlük yaşamda daha aktif olmasını sağlıyor. Düzenli bisiklet kullanımı hem fiziksel sağlığı destekliyor hem de şehir içi trafik yoğunluğunu azaltıyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
16 Nisan 2026 Türkiye genelinde kış yağışları rekor seviye ulaştı
16 Nisan 2026 Düzcespor’da “eski başkanlar” mezarları başında anıldı
16 Nisan 2026 Meteoroloji’den 6 ile sarı kod uyarısı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
