
TEKİRDAĞ – BHA
Bölge tarımının değişen iklim (kuraklık ve artan sıcaklık) ve ekonomik şartlara uyum sağlamasına yönelik NKUBAP.03.GC.26.728 numaralı ve “Değişen İklim Koşullarında Trakya Bölgesi için Alternatif Tarım Sistemi Olarak Anıza Direk Ekim ve Örtü Bitkilerinin Kullanımı” başlıklı proje ile bölgemiz için değişen iklim koşullarına uyumlu sürdürülebilir tarım uygulamalarının geliştirilmesi, artan üretim maliyetlerinin düşürülmesi, toprak sağlığının korunması ve iyileştirilmesi, su kullanım etkinliğinin artırılması ve bölgesel üretim sistemlerinin dayanıklılığının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Üniversite Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin TUNA’nın yürütücüsü olduğu projenin hazırlanmasında yurt içi ve yurt dışından aşağıda isimleri bulunan öğretim üyeleri katkı sağladılar: Prof. Dr. Halim ORTA (Biyosistem Mühendisliği Bölümü) Prof. Dr. Orhan YÜKSEL (Toprak Bölümü) Prof. Dr. Ayten NAMLI (Ankara Üniversitesi, Toprak Bölümü) Prof. Dr. Gökhan UNAKITAN (Tarımsal Ekonomi Bölümü) Prof. Dr. Orhan DAĞLIOĞLU (Gıda Mühendisliği Bölümü) Prof Dr. Ümit GEÇGEL (Gıda Mühendisliği Bölümü) Prof. Dr. Özgür SAĞLAM (Bitki Koruma Bölümü) Prof. Dr. Havva İLBAĞI (Bitki Koruma Bölümü) Doç. Dr. Nagehan Desen KÖYCÜ (Bitki Koruma Bölümü) Dr. Mine Aydın KURÇ (Tıp Fakültesi, Mikrobiyoloji Bölümü) Doç. Dr. Zvesdomir JELEV (Plovdiv Tarım Üniversitesi, Bulgaristan) Doç. Dr. Mariana PETKOVA (Plovdiv Tarım Üniversitesi, Bulgaristan) Dr. Lindsey RUHL (Vermont Üniversitesi, ABD) Prof. Dr. Metin TUNA yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz, bilgi üretimi ve teknoloji transferi yoluyla toplumsal katkı sağlama misyonu doğrultusunda, bölge tarımının sürdürülebilirliğini ve geleceğe güvenle taşınmasını hedefleyen bilimsel ve uygulamaya dönük çalışmaları desteklemeyi kararlılıkla sürdürmektedir. Çalışmanın üniversitemize, bölgemize ve ülkemiz tarımına katkı sağlamasını temenni ederiz.” dedi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
14 Mart 2026 Diyarbakır’daki petrol arama sahası büyütülüyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
