23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu

BATMAN-BHA
Batman Valisi Ekrem Canalp, Valilik makamında düzenlenen aylık asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısında ocak ayı asayiş verilerini kamuoyuyla paylaştı. Toplantıya İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ekrem Doğan da katıldı.
Vali Canalp, 2025 yılı Ocak ayında 933 olan toplam asayiş olay sayısının, 2026 yılı Ocak ayında 660’a gerilediğini belirterek, olay sayısında yüzde 28 oranında düşüş yaşandığını söyledi. Canalp, meydana gelen olayların yüzde 98’inin aydınlatıldığını ifade etti.
Aranan şahısların yakalanmasının öncelikli hedefler arasında yer aldığını belirten Canalp, 2026 yılı Ocak ayında 781 aranan şahsın yakalandığını kaydetti. Canalp, son bir yılda yakalanan aranan şahıs sayısının 8 bin 93’e, son 3,5 yılda ise 20 bin 407’ye ulaştığını ve yakalanan kişilerin cezaevine teslim edildiğini açıkladı.
Uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin verileri de paylaşan Canalp, 2026 yılı Ocak ayında 226 narkotik olaya müdahale edildiğini, bu operasyonlarda 14 kişinin tutuklandığını bildirdi. Son 3,5 yılda toplam 2 ton 264 kilo 87 gram uyuşturucu madde ile 46 bin 217 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirten Canalp, son dört yıllık süreçte uyuşturucu kullanımına bağlı ölüm vakasının yaşanmadığını söyledi.
Vali Canalp ayrıca, uyuşturucuyla mücadelede önemli bir boşluğu dolduracak olan AMATEM projesinin ihalesinin yapıldığını ve yer tesliminin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Uyuşturucuyla mücadelede rehabilitasyonun önemine dikkat çeken Vali Canalp, AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) projesinin ihalesinin tamamlandığını ve yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını söyledi. Çalışmaların zemin katta başladığını aktaran Canalp, merkez tamamlandığında poliklinikler, psikolojik danışmanlık birimleri, detoks alanları, spor salonu ve yataklı tedavi ünitelerinin hizmet vereceğini belirtti.
Toplam 4 bin 696 metrekare inşaat alanına sahip olacak AMATEM binasının, Batman’da bağımlılıkla mücadelede önemli bir boşluğu doldurması hedefleniyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
17 Ekim 2026 Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
20:18 Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı
15:52 Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı
14:35 Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak
14:32 Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
14:19 Beşir Atalay’ın Kırıkkale’nin tarihini anlatan eserleri tanıtıldı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
