
Elbette bu yatırımlar devam edecek. İnşaatı devam eden ve hayata geçireceğimiz diğer spor tesisleriyle, Iğdır’ı bambaşka bir noktaya taşımak için çalışıyoruz.” dedi.
Çeşitli programlara katılmak üzere Iğdır’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, ilk olarak valiliği ziyaret etti.
Bakan Bak, daha sonra kapasitesi arttırılan Iğdır Şehir Stadyumunun açılışına katıldı.
Bakan Bak, açılışta yaptığı konuşmada, özel bir gün için Iğdır’a geldiklerini ve butik bir stadyumun açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Bak, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu döneminde başlayan süreci devam ettirerek şehre yakışan, yaklaşık 6 bin kapasiteli butik bir stadyumun açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Bakan Bak, Türkiye’nin spor tesisleri anlamında devrim yaşadığını dile getirerek, “Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi, eski bir futbolcu olması, gençlik çalışmaları içerisinde bulunması bizim için çok büyük bir avantaj. Türkiye spor tesisleri devrimi yaşamaktadır, 40’a yakın stadyumu tamamlayan 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı İtalya ile beraber organize edecek kapasiteye erişen dünyanın UEFA ve FIFA standartlarında en modern stadyumlarına sahip bir ülke Türkiye.” diye konuştu.
Bakan Bak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak da bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi gençleri topluma zarar veren bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Bunun da ilacı, bunun da yolu spor, spora yönlendirmek. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak şehrimize bu güzel eseri kazandırırken tabii kulüple iç içe, şehirle iç içe güzel bir butik bir eser ortaya çıktı. ifadesini kullandı.

“Türkiye bir spor ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor”
Bakan Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yine Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’yla, inşaatı devam eden çok amaçlı spor salonuyla diğer yapılan halı sahalarla ve gelecekte yapacağımız diğer spor tesisleriyle, gençlik merkezleriyle Iğdır’ı bambaşka bir yere taşımak için çalışıyoruz. Gençlerin ilgiye ihtiyacı var, gençlere bir hedef koymak gerekiyor. Burada pırıl pırıl altyapıda U12’den U19’a kadar takımlar var. 150’ye yakın sporcunun yer aldığı diğer branşlarda da öncelikle basketbolda yatırımlar yapıldı. Güzel işler oldu olmaya da devam edecek. Biz de bunun şahidiyiz. İnşallah Iğdır’a daha fazla şeyler yapmayı öngörüyoruz. Cumhurbaşkanımız gerçekten önemli spor aktivitelerini ülkemize kazandırmak yolunda bizlere talimatları var.
İşte Konya’da yapılan İslami Dayanışma Oyunlarını başarıyla gerçekleştirdik, yine UEFA Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul’da oynattık, bu yıl Avrupa Ligi finali İstanbul’da olacak. 2027’de Konferans Ligin finali İstanbul’da olacak. Yine dediğim gibi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası İtalya ile beraber Türkiye tarafından organize edilecek. Voleybolda Avrupa Şampiyonası İstanbul’da olacak, yine diğer branşlardagüreşte, karatede, tekvandoda dünya şampiyonaları, Avrupa şampiyonaları Türkiye’de yapılacak. 2027 Avrupa Oyunları İstanbul’da, dolayısıyla Türkiye bir spor ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor.”
Alagöz Holding Iğdır Futbol Kulübünün güzel bir hikayeyazdığını dile getiren Bakan Bak, “Sporculara başarılar diliyorum, gerçekten Iğdır güzel bir hikaye yazıyor. Ben bu hikayenin sonunun güzel olacağını, geleceğin Iğdır’ın gençleri için güzel olacağına yürekten inanıyorum. Biz de diyoruz ki, ülkemizi seveceğiz, vatanımızı seveceğiz, Iğdır’ı seveceğiz, Türkiye’yi seveceğiz, sporla beraber gençlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Tekrar Iğdır yeni stadyumu 6 bin kapasitesiyle hayırlı uğurlu olsun diyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Bak, Iğdır Valisi Fırat Taşolar, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve sporcular stadın açılışını gerçekleştirdi.
Bakan Bak ve beraberindekiler, stadı gezerek futbolseverleri selamladı, daha sonra Alagöz Holding Iğdır FK – Manisa FK maçını izledi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
01 Şubat 2026 Ocak enflasyonu için geri sayım başladı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
11:35 Karacan Grup Demir Çelik ile Beton Mikser Oluklarında Yeni Dönem Başlıyor
10:45 MHP Aksaray İl Teşkilatında “Asıl-Vekil Buluşması”
9:57 Aksaray, Stratejik Sanayide Yeni Merkez Oluyor
7:59 Refah Sınır Kapısı sınırlı yaya geçişi için test sürecine alındı
7:01 Ankara’da çalıntı araçları parçalayıp satan çete çökertildi: 8 gözaltı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
