
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aksaray’ın yıllardır beklediği demiryolu projesiyle ilgili kritik bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Bakan Uraloğlu, Aksaray–Ulukışla–Yenice Demiryolu Hattı kapsamında planlanan 192 kilometrelik hızlı tren projesinin ihalesinin gerçekleştirildiğini açıkladı.
Aksaray’ın ulaşım altyapısında tarihi bir dönüm noktası olarak değerlendirilen proje, kentin ulusal demiryolu ağına entegrasyonunu sağlayacak. Hayata geçmesiyle birlikte Aksaray, hem yolcu hem de yük taşımacılığında stratejik bir merkez konumuna yükselecek.
Hızlı tren hattının devreye girmesiyle Aksaray’da sanayi, ticaret, lojistik ve turizm alanlarında önemli bir hareketlilik yaşanması bekleniyor. Projenin, Organize Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere üretim ve ihracat kapasitesine de ciddi katkı sunacağı belirtiliyor.
Uzun yıllardır gündemde olan ancak somut adım beklenen demiryolu hattının ihale aşamasını tamamlaması, kentte büyük memnuniyetle karşılandı. Kamuoyunda proje, “Aksaray trenle buluşuyor” yorumlarıyla değerlendirilirken, şimdi gözler yapım sürecinin ne zaman başlayacağına çevrildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ulaştırma vizyonu doğrultusunda hayata geçirilecek proje, Aksaray’ı Türkiye’nin önemli ulaşım koridorlarından biri haline getirmeyi hedefliyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
19:01 Çanakkale ve Denizli’de olumsuz hava nedeniyle motosiklet ve motokuryelere trafik yasağı
18:49 Beşiktaş’ın anlaştığı Kristjan Asllani İstanbul’a geliyor
18:34 Serik’te uyuşturucu operasyonu: 1 kilo 165 gram esrar ele geçirildi
18:15 Bahis soruşturmasında tutuklu bulunan Murat Sancak ev hapsiyle tahliye edildi
18:04 CİMER’e 2025’te 5,5 milyon başvuru yapıldı, birçok soruşturma ihbarlarla başlatıldı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
