
ANKARA-BHA
Dün son bir ayın en düşük kapanışını yapan petrol fiyatları, bugün yeniden yükselişe geçti. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi beklentilerinin güçlenmesi ve ülkedeki ham petrol stoklarında yaşanan düşüş, fiyatları yukarı taşıyan temel etkenler oldu.
Uzmanlar, Fed’in aralık toplantısı öncesi özellikle iş gücü piyasasından gelecek verilerin yakından izlendiğine dikkat çekiyor. İş gücü göstergelerindeki yumuşama, faiz indirimi ihtimalini artırırken bu beklenti piyasada yüzde 85’in üzerine çıkmış durumda.
Öte yandan Fed’in yeni başkanının Noel’den önce açıklanabileceği yönündeki değerlendirmeler de piyasalarda takip ediliyor. ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, 5 güçlü aday bulunduğunu ve sürecin hızlandığını belirtti.
Dolar endeksinin dün yüzde 0,5 gerileyerek 99,6 seviyesine düşmesi ise petrol talebini destekleyen bir diğer unsur oldu. Düşük faiz ortamının doların değerini zayıflatması, petrol fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturuyor.
ABD’de ham petrol stoklarına ilişkin sektör verileri de artışı destekledi. Amerikan Petrol Enstitüsü (API), geçen hafta ticari ham petrol stoklarının 1 milyon 900 bin varil azaldığını açıkladı. Piyasa beklentisi 1 milyon 300 bin varil azalış yönündeydi. Resmi veriler gün içinde ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanacak.
Teknik olarak Brent petrolde 61,20 dolar direnç, 53 dolar ise destek seviyesi olarak öne çıkıyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
04 Aralık 2025 Murgulspor Kulübü Başkanı Öktem’in anne acısı
04 Aralık 2025 “Hakkınızda işlem var” iddiasıyla yeni dolandırıcılık oyunu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
18:56 Aksaray OSB Heyetinden Niğde ve Bor OSB’lere Ziyaret
18:20 Saatçioğlu: “AB–Orta Asya Stratejik Ortaklığı Türkiye için Yeni Fırsat Kapıları Açıyor”
17:12 Hatay’ın kültürel mirası deprem sonrası dijital arşive aktarıldı
15:31 Ankara, İlk ve En Büyük Kış Festivali’ne geri sayım başladı
15:31 Ankara’nın ilk ve en büyük kış festivaline geri sayım başladı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
