23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada

ANKARA – BHA
Erdoğan, Meclis’in 28. Dönem 4. Yasama Yılı’na yoğun gündemle başladığını söyleyerek, Irak ve Suriye tezkeresinin ana muhalefetin itirazlarına rağmen “geniş bir mutabakatla” kabul edildiğini hatırlattı. Tezkereye destek veren tüm siyasi partilere teşekkür eden Erdoğan, kararın Türkiye’nin ve bölge ülkelerinin güvenliği açısından önemli olduğunu vurguladı.
Türkiye’nin dış politikasında komşu ülkelerin egemenliğine saygıyı ilke edindiklerini söyleyen Erdoğan, Mehmetçiğin bulunduğu bölgelerde barış ve istikrarın teminatı olduğunu dile getirdi.
Konuşmasında CHP’nin tezkereye “hayır” oyu vermesini eleştiren Erdoğan, ana muhalefetinin “ülkenin güvenliği konusunda tutarlı bir duruş sergilemediğini” savundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in söylemleri ve siyasi tutumlarına ilişkin eleştirilerde bulundu.
Deprem bölgesine yönelik çalışmalara değinen Erdoğan, afet sonrası yapılan konut ve altyapı projelerinin kapsamına dikkat çekerek, “Belki 10 sene sonra bizim deprem bölgemize yaptıklarımızın farkına varırlar.” dedi.
Erdoğan, geçtiğimiz günlerde DEM Parti milletvekilleriyle yapılan görüşmeyi hatırlatarak, sürecin “hassasiyetle yürütüldüğünü” söyledi. Cumhur İttifakı’nın bu süreçte “tam dayanışma içerisinde hareket ettiğini” ifade eden Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye de teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2026 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu teklifinin Meclis’e sunulduğunu da hatırlattı. Bütçede sosyal yardım programları, sosyal konut projeleri, eğitim ve sağlık hizmetlerine ayrılan kaynakların artırıldığını belirtti. Eğitimin yine en yüksek bütçe payına sahip olduğuna dikkat çekti.
AK Parti’nin 3 Kasım 2002’den bu yana kesintisiz şekilde ülkeye hizmet ettiğini söyleyen Erdoğan, çok partili hayata geçişten sonraki hükümet dönemlerini değerlendirerek, geçmişte yaşanan istikrarsızlıkların Türkiye’nin gelişimini olumsuz etkilediğini belirtti.
Konuşmasının sonunda ise milletvekillerine yasama sürecinde “azami gayret” çağrısında bulundu.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
25 Mart 2026 Genç çiftlere evlilik desteği arttı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Türkiye’de işsizlik 21 yılın en düşük seviyesinde
0:00 Malatya’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 şüpheli yakalandı
0:00 DMM’den kamuoyuna çağrı: Resmi açıklamalar dışındaki içeriklere karşı dikkatli olunmalı
0:00 İzmir’de yangın: 3 atölye ve 2 depo zarar gördü
0:00 Meta’ya çocuk güvenliği davasında 375 milyon dolarlık ceza
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
