
Bakan Kacır, NSosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sistemin teknik özelliklerini şöyle sıraladı:
“20 kW gücündeki lazer kaynağı ile 5 kilometreye kadar körleştirme kabiliyeti, 1,5 kilometreye kadar hareketli hedefleri imha ve eritme kabiliyeti, kara ve deniz platformlarında etkin kullanım.”
Bakan Kacır, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Yüksek yerlilik oranı ve modüler yapısıyla IŞIK, geleceğin lazer tabanlı savunma teknolojilerinde Türkiye’yi caydırıcı ve etkin bir güç olma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor.”
Projenin yürütücüsü TÜBİTAK BİLGEM, sahip olduğu mühendislik birikimi ve uzun yıllara dayanan lazer teknolojileri tecrübesiyle bu alanda kritik bir eşiğin daha aşılmasını sağladı. Çalışmalar, TÜBİTAK Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Araştırma Destek Grubu (SAVTAG) desteğiyle hayata geçirildi. IŞIK Yüksek Güçlü Lazer Sistemi, modern savaş ortamlarına uygun mimarisi ve ölçeklenebilir yapısıyla Türkiye’nin savunma teknolojilerinde önemli bir kilometre taşı olacak.
20 kW gücünde askeri tip lazer kaynağı, kara ve deniz platformları ile sabit konuşlu savunma sistemlerinde etkin görev alacak şekilde tasarlandı. Radar ve hava savunma sistemleriyle tam entegre çalışan IŞIK; kritik tesislerin güvenliğinin sağlanması ve askeri birliklerin dronetehditleri başta olmak üzere olası saldırılara karşı korunmasında yüksek etkinlik sunuyor.
Görüş hattına bağlı olarak hedefleri 5 kilometreye kadar körleştirerek bertaraf edebilen, 1,5 kilometreye kadar ise sabit ve hareketli hedeflere karşı kalıcı imha kapasitesi sağlayan sistem, taşınabilir yapısıyla sahada esnek kullanım imkânı tanıyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
06 Aralık 2025 Kars’ta Yüzme Sporu Aday Hakem Kursu yoğun ilgiyle başladı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
15:20 Akseki’nin geleneksel lezzetleri coğrafi işaret yolunda
15:00 Serik hali’nde tuvalet krizi: Çiftçi ve esnaf isyanda
14:40 Başdeğirmen’den Daşdöner’e güçlü destek mesajı
13:30 Sinerji AŞ, EDEX 2025’ten güçlü dönüş yaptı
13:26 Muhtemel 11’ler; Rams Başakşehir, namağlup Fenerbahçe’yi konuk ediyor
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
