
MALATYA – BHA
Malatya Valisi Seddar Yavuz, kentsel dönüşüm ve yeniden imar çalışmaları kapsamında Orduzu Bahçebaşı bölgesinde yapımı süren TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. İnceleme programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ile TOKİ ve Emlak Konut idarecileri de katıldı.
Vali Yavuz, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Bugün yeni bir cazibe merkezi oluşturmanın huzur ve mutluluğu ile hep birlikte Malatya’mızın Orduzu Bahçebaşı’ndayız. Burada yaklaşık 11 bin konutun, 130 dükkânın, 7 caminin ve 2 taziye evinin inşaatı devam etmektedir. Bildiğiniz üzere bu bölgede 5, 6 ve 7. etaplarda kuraları çektik. Şu an 5. etapta altyapı çalışmalarını tamamladık, test çalışmaları devam ediyor. 12 gün sonra bizzat anahtarları burada bulunan hemşerilerimize teslim edeceğiz, vatandaşlarımızın sevincine ortak olacağız” dedi.
Kentsel dönüşüm sürecinin Malatya’nın tamamını kapsadığını belirten Yavuz, “Bugün kentsel dönüşüm kapsamında ziyaret edeceğimiz alanları tespit ettik. Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, Kentsel Dönüşüm Başkanlığımız ve tüm kurumlarımızın uyumu içerisinde yürütülen çalışmaları yerinde göreceğiz” ifadelerini kullandı.
Malatya’nın geleceğini inşa ettiklerini vurgulayan Vali Yavuz, “Biz bu süreçte gerçekten büyük bir heyecan duyuyoruz. Çünkü Malatya’da yıllardır süregelen ‘yolun altı, yolun üstü’ tartışmalarının yapıldığı bir şehirde Malatya’nın doğusunu, batısını, kuzeyini ve güneyini yeni güzelliklerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği ve deprem bölgelerine verdiği özel önem, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın desteği, milletvekillerimizin gayreti, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin katkılarıyla bu şehri en güzel şekilde geleceğe hazırlıyoruz” diye konuştu.
“Biz sadece bugünün Malatya’sını değil, yarının Malatya’sını; çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız güçlü bir şehri inşa ediyoruz. Malatya tarih boyunca doğunun başkenti ve cazibe merkeziydi. Depremle birlikte bu kimliği zarar gördü. Şimdi yeni baştan bilim, sanat, kültür, ticaret ve sanayi alanında lider bir Malatya’yı hep birlikte inşa ediyoruz. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum. Burada huzurla yaşayacak hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diyen Yavuz, basın mensuplarına da teşekkür etti.
Vatandaşların sorunlarını hızlı bir şekilde iletebilmesi için özel bir iletişim hattı oluşturduklarını açıklayan Yavuz, “WhatsApp hattı kurduk. 0539 324 72 68 numaralı hattan vatandaşlarımız bizlere yazarak veya arayarak ulaşabilir. 100 kişilik özel bir ekiple sahadayız. Şeffaf ve hesap verilebilir bir sistemle tüm sorunlar çözüme kavuşturulacak” dedi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
10 Aralık 2025 Ordu’da mazgallar bir bir temizleniyor
10 Aralık 2025 ATO ve DMO iş birliğiyle düzenlenen “Satın alma ve tedarikçi bilgilendirme toplantısı” ATO Meclis Salonu’nda yapıldı
10 Aralık 2025 Akyaka’da öğrencilere “Trafik Dedektifleri” eğitimi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
