Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Fındık fiyatı düşürülmeye mi çalışılıyor?

Fındık fiyatı düşürülmeye mi çalışılıyor?

A - +

Yerel Haberler - 17.09.2025 - 14:00

Fındık fiyatı düşürülmeye mi çalışılıyor?

GİRESUN-BHA

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Nurittin Karan, serbest piyasadaki fiyat düşüşü için yeni senaryolar yazılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, serbest piyasada 310–320 bandını gördükten sonra 300 lira bandına çekilen fındık fiyatıyla ilgili, tekelci firma tarafından yeni senaryolar yazılmaya çalışıldığını belirterek, bu oyuna müsaade edilmemesini istedi.

Nurittin Karan yaptığı açıklamada, fındıkta bir süredir sessiz sedasız, saman altından su yürüten tekelci firmanın foyasının su yüzüne çıktığını savundu.

GZO Başkanı Nurittin Karan, tekelci firmanın yükseliş trendinde olan fındık fiyatını baskılamak ve 300 liranın altına çekmek için harekete geçtiğini; bunun da geçen haftaya göre fiyatların 15–20 lira gerilemesine sebep olduğunu ifade etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021