Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Meteoroloji’den yağış ve sıcaklık düşüşü uyarısı

Meteoroloji’den yağış ve sıcaklık düşüşü uyarısı

A - +

Yerel Haberler - 17.09.2025 - 7:42

Meteoroloji’den yağış ve sıcaklık düşüşü uyarısı

ANKARA – BHA

Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yaptığı değerlendirmede yarın yurdun büyük bölümünde yağış beklenmediğini söyledi. Tekin, “Çarşamba günü Trabzon, Rize, Artvin çevreleri ile gece saatlerinde Kırklareli ve İstanbul’un Karadeniz’e bakan kıyı kesimlerinde yağış görülecek” dedi.

Perşembe günü itibarıyla Türkiye’nin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini belirten Tekin, özellikle Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Mersin, Adana ve Hatay çevrelerinde yağışların etkili olacağını kaydetti. Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz’in kıyı illeriyle Kocaeli, Sakarya, Bolu, Karabük ve Ordu’da yağışların yer yer kuvvetli olacağı uyarısında bulundu.

Cuma günü de yağışların kuzey ve doğu bölgelerde devam edeceğini aktaran Tekin, Karadeniz’in kıyı şeridi ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yağışların kuvvetli olabileceğini belirtti. Hafta sonuna doğru yağışlı sistemin etkisini azaltacağı ifade edildi.

Üç büyükşehirde hava durumu

  • Ankara: Üç gün boyunca yağış beklenmiyor. Sıcaklık yarın 29 derece iken, perşembe günü 23, cuma günü ise 20 dereceye düşecek.

  • İzmir: Havanın parçalı ve az bulutlu olacağı, sıcaklığın 29-31 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

  • İstanbul: Çarşamba gecesinden itibaren Karadeniz’e bakan kıyılarda yağış görülecek. Perşembe ve cuma günleri ise kent genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanakların etkili olması bekleniyor.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021