19:34 AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı

ANKARA – BHA
AFP’nin aktardığına göre Rubio, Trump’ın Kiev ile Moskova arasında olası bir barış anlaşmasına aracılık etmeyi hedeflediğini belirtti.
Trump daha önce, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin uzlaşmaya yanaşmazsa Moskova’ya yaptırım uygulanacağı uyarısında bulunmuştu. Ancak Rusya saldırılarını sürdürürken bu tehditler hayata geçmedi. Bu durum Ukrayna tarafında hayal kırıklığı yarattı.
Rubio, İsrail’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Trump’ın “Putin ile defalarca telefonda görüştüğünü, Zelenski ile de birçok kez bir araya geldiğini” söyledi. Liderlerin önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’ta buluşması bekleniyor.
Rubio, “Trump denemekten vazgeçmeyecek. Barış ihtimali varsa, bunu gerçekleştirmek istiyor” ifadelerini kullandı. Ancak sürecin tıkanması halinde Trump’ın “artık mümkün olmadığı” sonucuna varabileceğini de dile getirdi.
Senatör Rubio ayrıca, Trump’ın paylaştığı verilere işaret ederek yalnızca Temmuz ayında Rusya’nın 20 bin asker kaybettiğini hatırlattı.
Geçen ay Trump, Rusya lideri Putin’i Alaska’da ağırlamıştı. Bu ziyaret, 2022’de Ukrayna işgalini başlatan Putin’in Batılı bir ülke tarafından kabul edildiği ilk resmi temas olarak kayda geçti. Birkaç gün sonra ise Trump, Beyaz Saray’da Avrupalı liderlerle birlikte Zelenski ile görüşmüştü. Rubio, Trump’ın “hem Putin hem Zelenski hem de Avrupalılarla görüşebilme konumunda eşsiz bir noktada olduğunu” vurguladı.
Rubio, “Eğer Trump süreçten çekilirse veya yalnızca yaptırımlarla yetinip masadan kalkarsa, bu krizi çözmek için dünyada arabuluculuk yapabilecek kimse kalmaz” dedi.
Göreve geldiğinde savaşı “bir günde bitirme” sözü veren Trump, Rusya’nın işgalinden önceki başkan Joe Biden’ı suçladı ve ABD’nin Ukrayna’ya aktardığı milyarlarca doları eleştirdi.
28 Şubat’ta Beyaz Saray’da yapılan toplantıda Trump ve yardımcısı JD Vance, Zelenski’yi “nankörlükle” itham ederek sert şekilde eleştirdi. Bunun ardından Washington yönetimi, Ukrayna’ya sağlanan askeri ve istihbarat desteğini geçici olarak durdurdu.
Ukrayna lideri Zelenski ise o tarihten bu yana Trump ile iki kez görüşerek destekten ötürü teşekkür etti ve ABD’nin rolünü övdü.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
27 Mart 2026 Bulancak’ta Başkan Öner Eriş ismi yaşatılacak
27 Mart 2026 Üç ilde rüşvet baskını: Başkan dahil 11 gözaltı
27 Mart 2026 Netflix’ten yeni zam: Abonelik ücretleri yine arttı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
19:34 AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
