16:45 Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi
8:27 Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale
19:34 AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!

KARS-BHA
Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da tüm parti örgütlerinin olağan kongre sürecine girdiğini hatırlatan Aydın, teşkilatlarda örgütlenmelerin tamamlanması için aday olduğunu söyledi.
CHP’nin kongre süreçlerinin, ülkenin içinde bulunduğu koşullar açısından da büyük önem arz ettiğini belirten Yeşim Aydın: “AK Parti hükümetlerinin çeyrek asırdan beri yürüttüğü yanlış iç ve dış politikaları ülkeyi büyük bir bataklığa getirmiştir.
Ulu Öner Mustafa Kemal Atatürk, 16 Eylül 1924 yılında bu günleri de öngörerek; ‘Cumhuriyet Halk Partisi memleket ve millet her türlü dayanaktan mahrum bırakılarak felakete atıldığı uğursuz zamanda bütün milleti kadrosu içine alarak kuvvet ve kudret yapan harici düşmanları kovup dahili düşmanları imha eden halka hürriyet ve Hakimiyet temin eden mukaddes bir cemiyettir. Orada yükselmesi tahüt eden azimkar bir partidir’ diyerek bugünkü hallerden kurtuluş sorunu reçetesini özetlemiştir.
Önceki genel başkanlarımız ve şimdiki genel başkanımız Özgür Özel de, hem dış hem iç baskılara karşı dik bir duruş sergilemiş millete cumhuriyet Halk Partisi ile umudun hala var olduğunu göstermiştir. Ülkenin sorunları saymakla bitmez, iliklerimize kadar işlenmiş olan yanlış yönetimin sonuçları ne yazık ki hayatın her alanında hatta hanelerimizin içine bile sirayet etmiş durumdadır.
Tek tek sıralamakla vaktinizi almak istemiyorum. Bu sorunların üstesinden gelmenin tek yolu sosyal demokrasi tek çözüm Cumhuriyet halk Partisidir.
Ne yazık ki yerelde de durum genelden çok farklı değil, belki de en geri kalmış ülkelerde dahil olmak üzere dünyada otogarı olmayan tek vilayet Kars’tır. Defalarca kez seçim malzemesi olarak kullanılan Şehir Hastanesi, şehir efsanesine dönmüş 3 kez ihalesi yapılıp iptal edildikten sonra yapılan temel atma töreni bile inkar edilen Şehir Hastanesi için ayrılan arazinin tahsis iptali ile bu vaatte yalanlar mezarlığına gömülmüştür. Şehrin ekonomisinin %80’ini oluşturan hayvancılık şap illetine teslim edilmiş önlenemeyen şap hastalığı yüzünden canlı hayvan et ve süt ürünleri ticareti bitme noktasına gelmiştir. Sıralanabilecek daha birçok Hayati sorunun çözümü elbette genelde ve yerelde halkın iktidardır. “ dedi.
Açıklamasında neden aday olduğunu da söyleyen Yeşim Aydın: Tüm Kars Parti örgütünün tamamlanması için adayım. Örgütlenmelerimizin tamamlanması için adayım. Seçildiğim takdirde üye sayımızı tarihimizin en yüksek rakamlarını siz değerli dava arkadaşlarınla birlikte taşımak için adayım.
Kadınların gençlerin temsilcisi olmak için adayım. Daima sahada halkımızın seçmenin sorunlarını dinleyip onlarla birlikte çözüm önerileri geliştirmek için adayım. Cumhuriyet Halk partisi tıpkı, kurucu ve kurtarıcı önderimiz Atatürk döneminde olduğu gibi ,Genel Başkanımızın ‘parti içi demokrasi insanıyım’ söylemiyle yıllardan beri eksiliği hissedilen parti içi demokrasi ruhuna inancı ve umudu yeşertmiştir. Bu umutla çıktık yola inanarak hep birlikte. Çünkü bilincindeyiz ki; bugün artık Türkiye’de değişim talebi ayyuka çıkmışsa bu ancak CHP’nin demokratik dönüşümü ile mümkün olacaktır. Her bir üyenin her bir vatandaş gibi oy kullanma hakkının eylemsel yeri sandıksa ve seçmek seçilmek hakkımızsa, meydanlarda iktidara karşı “hak/hukuk/adalet” diye nasıl bağırıyorsak hakkımız olanı almak için inançla; Sandığı bekliyoruz umutla.” şeklinde ifadeler kullandı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
29 Mart 2026 İstihdamda hedef nitelikli iş gücü
29 Mart 2026 Yeni haftada yurtta yağış etkili olacak
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
16:45 Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi
8:27 Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale
19:34 AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
