İSTANBUL – BHA
İstanbul genelinde toplam 8 milyon 70 bin 177 bağımsız bölüm bulunuyor. Yapılan tespitlerde 1,5 milyonunun riskli olduğu belirlenirken, bunların 600 bininin acilen dönüştürülmesi gerektiği ifade ediliyor. Kampanya ile hem mali destek hem de hızlı dönüşüm imkânı sunularak bu riskli yapıların güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.
Kampanya çerçevesinde, ada bazında anlaşma sağlanarak site tipi büyük dönüşümlerde “alan bazlı dönüşüm modeli” uygulanıyor. Bu modelde inşaatlar Toplu Konut İdaresi (TOKİ) veya Emlak Konut GYO tarafından yürütülüyor. Vatandaşlara 875 bin liralık hibe desteği sağlanıyor ve kalan maliyet uzun vadeli, düşük faizli taksitlerle ödeniyor.
“Yüklenici firma ile dönüşüm modeli”nde ise hak sahiplerine 1 milyon 875 bin lira destek veriliyor. Bunun 875 bin liralık kredi bölümü geri ödeniyor. İş yerleri için verilen 1 milyon liralık desteğin 437 bin 500 liralık kredi kısmı da aynı şekilde geri ödeniyor.
Kredi geri ödemeleri, yapı ruhsatı alındıktan 2 yıl sonra başlıyor ve 10 yıla varan vade seçeneği sunuluyor. İlk yıl faiz uygulanmazken, sonraki yıllarda güncelleme TÜFE oranının yarısı üzerinden yapılıyor. Gelir veya kredi puanı şartı aranmadan hak sahiplerine kredi imkânı sağlanıyor.
Hem konut hem iş yeri için bir defaya mahsus olmak üzere 125 bin liralık taşınma desteği hibe olarak ödeniyor. Daire veya iş yerinde kiracı bulunuyorsa ödeme kiracıya, değilse mülk sahibine yapılıyor.
“Yarısı Bizden” kampanyası ile İstanbul’un deprem riski altındaki yapılarının güvenli hale getirilmesi süreci hızla devam ediyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
29 Haziran 2026 Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
29 Haziran 2026 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır
29 Haziran 2026 Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
