Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Kars’ta şap hastalığı değerlendirme toplantısında yeni kararlar alındı

Kars’ta şap hastalığı değerlendirme toplantısında yeni kararlar alındı

A - +

Yerel Haberler - 09.08.2025 - 16:10

Kars’ta şap hastalığı değerlendirme toplantısında yeni kararlar alındı

KARS – BHA

Toplantıda, hastalığın mevcut durumu, alınan tedbirler ve üreticilerin mağduriyetinin azaltılması için atılacak adımlar ele alındı. Görüşmeler sonucunda, aşı uygulaması tamamlanan hayvanların sevkine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, Kars hayvan pazarının yeniden açılması konusu da masaya yatırıldı. Yetkililer, aşı çalışmalarının ay sonuna kadar il genelinde %80 oranında tamamlanması halinde pazarın yeniden faaliyete geçirileceğini açıkladı.

Metin Durmuş, alınan kararların bölgedeki hayvancılık faaliyetleri açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Üreticimizin emeğini korumak, ticaretin önünü açmak için gerekli adımları atıyoruz. Aşılamanın hızlı şekilde tamamlanması için tüm kurumlarla iş birliği içindeyiz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021