
TRABZON-BHA
Doğu Karadeniz’den yılın ilk 6 ayında gerçekleştirilen Türk somonu ihracatından 81 milyon 528 bin 800 dolar gelir elde edildi. Bölgeden toplam 12 bin 36 tonluk somon ihracatı yapılırken, Rusya Federasyonu başta olmak üzere Belarus ve Japonya en büyük alıcı ülkeler oldu.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Su Ürünleri Sektör Komitesi Başkanı İsmail Kobya, ocak-haziran döneminde bölgeden 12 ülkeye ihracat yapıldığını belirterek, ihracatın liderliğini yine Rusya’nın üstlendiğini söyledi.
“Rusya Federasyonu’na 40 milyon 801 bin dolarlık Türk somonu ihraç ettik. Bu ülkeyi 16 milyon 118 bin dolarla Belarus, 13 milyon 976 bin dolarla Japonya takip etti. Geçen yılın aynı döneminden farklı olarak bu yıl Birleşik Arap Emirlikleri ve Endonezya da ihracat yapılan ülkeler arasında yer aldı.” dedi.
Kobya, bölgeden yapılan somon ihracatının yüzde 69’unun Trabzon merkezli olduğunu vurguladı. Trabzon’dan yılın ilk yarısında 9 ülkeye 8 bin 71 ton Türk somonu ihraç edilerek 56 milyon 46 bin 657 dolar gelir sağlandığını kaydetti.
Trabzon’dan yapılan ihracatta da ilk sıralarda Rusya, Belarus ve Vietnam yer aldı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
30 Mart 2026 Ordulu kadınlar, el emeği çarşıları ile güçleniyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
