
ANKARA-BHA
İYİ Parti, terör örgütü PKK’nın silah bırakmasının ardından Meclis gündemine gelen ve “Terörsüz Türkiye” vizyonuyla kurulması planlanan komisyona katılmayacağını açıkladı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında partisinin net tutumunu kamuoyuyla paylaştı. Kavuncu, barış süreci tartışmalarının yeniden gündeme geldiği bir dönemde sürece dair ciddi belirsizliklerin bulunduğunu belirtti.
Kavuncu, konuşmasında “Milli kimliği korumak, birliğimizi korumaktır. Çocuklarımızı, ailelerimizi, milletimizi, geleceğimizi korumaktır. Türk bayrağı bu birliği temsil eder. Türk devleti bu birliğin teminatıdır. Türk milleti özü ve asil nüvesidir. O nedenle bizler için bu kavramların hepsi kutsaldır. Bunlardan biri yıpranırsa egemenliğimiz, hürriyetimiz tahrip olur.” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti’nin bu sürece ortak olmayacağını vurgulayan Kavuncu, şöyle konuştu:
“Yeni komisyonun fonksiyonu ne olacak? Neyi konuşacak? Nasıl karar verecek? Adı cismi ne olacak? Bütün bunların belli olmadığı bir ortamda süreç tam sürat gidiyor. ‘Gelin siz de bu sürece ortak olun’ diyorlar. Biz bu ülkenin geleceği, milletimizin huzuru için hiçbir sorumluluktan kaçmayız ama kontrol edemeyeceğimiz ve tamamen iktidarın iradesiyle tahkim edilmiş bir komisyona katılmamız beklenemez. Bu nedenle süreçteki hata ve yanlışlara ortak olmamak adına bu komisyona katılmayacağız.”
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
31 Mart 2026 Türkiye’de serin ve yağışlı hava etkisini koruyor
31 Mart 2026 İşsizlik şubatta yükseldi: Oran yüzde 8,5 oldu
31 Mart 2026 Sağlık ve sosyal destek tek noktada buluşacak
31 Mart 2026 Avrupa’da doğalgaz alarmı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
