
Türkiye Beyazay Derneği Aksaray Şube Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mustafa Kayıhan ERBAŞ 21 Mart “Dünya Down Sendromu Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Erbaş, mesajında Down sendromunun bir hastalık değil, bir farklılık olduğunu ve Down sendromlu bireylerin engelli bireyler olarak değil, özel bireyler olarak tanımlanmasının daha doğru olacağını belirtti. Eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Erbaş, Down sendromlu bireylerin, doğumdan itibaren başlayan düzenli ve disiplinli çalışma sonucunda sosyal yaşamda yer edinebildiklerini, Down sendromlu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamalarının büyük önem taşıdığını ancak birçok ülkede Down sendromlu bireylerin hala ayrımcılık ve ön yargı ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Down sendromlu bebeklerde erken ve sürekli eğitimin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Mesajında ayrıca Birleşmiş Milletlerin 10 Kasım 2011 tarihli kararıyla 21 Mart’ı “Dünya Down Sendromu Günü” olarak tanıdığını belirten Başkan Erbaş, bu tarihin Türkye Beyazay Derneği için önemli olduğunu ve amaçlarının Down sendromu hakkında toplumsal farkındalık yaratma, toplumu bilinçlendirme, Down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve ön yargıya maruz kalmasını önleme, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekme olduğunu belirtti. Ayrıca Başkan Erbaş, bu konunun bir güne özgü değil, her gün hatırlanması gereken bir konu olmasını temenni etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
05 Aralık 2025 Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı İstanbul’a atandı
05 Aralık 2025 Gazeteciler Tillo’nun dönüşümünü yerinde gördü
05 Aralık 2025 Konya, Erzurum Yakutiye’yi ağırladı
05 Aralık 2025 Gülbirlik’li öğrenciler geri dönüşümü yerinde öğrendi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
