SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eğitim Bacasız Ama En Verimli Fabrikadır

Eğitim Bacasız Ama En Verimli Fabrikadır

A - +

Aksaray Haberleri - 10.06.2015 - 15:07

Eğitim Bacasız Ama En Verimli Fabrikadır

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “Eğitime yapılan yatırımın, ülkeye yapılan en büyük yatırım, Eğitim bacasız ama bir milleti zengin edecek en verimli fabrikadır ‘’ düsturundan yola çıkan Aksaray Ticaret Borsası eğitimi desteklemeye devam ediyor.

Aksaray Ticaret Borsası Aksaray genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda çocukların zekâ gelişimlerini artırmak adına açılan Zeka Oyunları sınıfına destek oldu. Saadet Güney İmam – Hatim Ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu, Emlak Kredi İlkokulu, 100. Yıl Türk Eğitim Vakfı İlkokulunda açılan sınıflarda, Zeka Oyunları Dolaplarının sponsorluğunu üstlenen Aksaray Ticaret Borsası öğrencilerin zekâ gelişimlerine katkıda bulundu.

Sosyal projelere ve yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşmadaki gayretli çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen Zeka Oyunları sınıfı projesi kapsamındaki Okul ziyaretlerine Aksaray Valisi Şeref Ataklı’ nın Eşi Adile Ataklı beraberinde, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Hayrullah Alaboyun Aksaray Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Selin Geçgel, Gönül Dostları Zeka Oyunları Ve Zihin Sporları Kulübü Derneği Başkanı Gülay Öztürk ve Okul Müdürleri Katıldı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök, yapmış olduğu açıklama da; “Zeka oyunları sınıflarının öğrencilerin IQ seviyelerinde 13 puan artış sağladığını, düşünme becerilerinin yüzde 27 daha hızlı olduğunu ve veli anketlerine göre odaklanma ve dikkat seviyelerinde yüzde 31 oranında artış gözlemlendiğini yaptığımız araştırmalarda belirledik. Aynı zamanda planlama becerisinin yüzde 81, problem çözme becerisinin yüzde 23 oranında arttığını, okul net ortalamalarında 10 net artış gözlemlendiğini, değerler eğitimine katkı sağladığını ve TV–İnternet bağımlılığını da azalttığı için bu sınıflar açıldı. Bizde Aksaray Ticaret Borsası olarak eğitime harcanan paranın boşa gitmediğini iyi biliyor ve eğitimi destekliyoruz. Bu zamana kadar Aksaray Ticaret Borsası olarak bir çok eğitim düzenledik, bir çok eğitime de destek verdik. Ülkemizin geleceği, kalkınmışlığı, Bilim ve sanayisinin gelişmesinde ve istikrarının ilerlemesinde eğitimin önemini iyi biliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor eğitimdeki desteklerimizin devam edeceğini bilmenizi istiyorum ” dedi.

Aksaray Ticaret Borsası olarak sponsorluğunu üstlendiğimiz zeka oyunları içerisinde 10 Adet Nim/Tactixs, 10 Adet Surakarte, 10 Adet Dokuztaş, 10 Adet Aqueroue, 10 Adet Mangala, 10 Adet Somo Küpü, 10 Adet Tangram, 10 Adet Küre Çiz, 10 Adet Satranç, 10 Adet Halka Takma Çıkarma, 10 Adet Hedef 5, 10 Adet Jenga, 10 Adet Set Oyunu, 10 Adet, Tangram toplamda 140 adet oyunun yer aldığı dolaplardan Oluşacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kurulduğu günden bu yana eğitime her zaman destek olmuş ve her alanda eğitime katkılar vermiştir. Aksaray Ticaret Borsası da adeta bir okul görevi üstlenerek eğitime verdiği desteklerle farkındalığını ortaya koymuştur.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021