SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 9’uncu Buluşmaya Asü Ev Sahipliği Yaptı

9’uncu Buluşmaya Asü Ev Sahipliği Yaptı

A - +

Aksaray Haberleri - 12.05.2016 - 18:16

9’uncu Buluşmaya Asü Ev Sahipliği Yaptı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bu yıl uluslararası öğrenci sayısının bini aşacağını, ilerleyen yıllarda da sayının daha da artması için gerekli tüm düzenlemeleri yapmaya devam ettiklerini belirtti.

– Amaç, Öğrencilerin Talepleriyle İlgilenebilmek –

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun (UDEF) düzenlediği “9’uncu Uluslararası Öğrenci Buluşması”nın Aksaray etabı, Aksaray Üniversitesi işbirliğinde ve ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Aksaray’da eğitimlerini sürdüren uluslararası öğrenciler, düzenlenen etkinlikte kendi kültürlerini sergileme şansına sahip oldu. Programın açılış konuşmasını yapan Aksaray UDEF Başkanı Risalet Ceyhan, etkinliğin Aksaray’da ikinci kez düzenlendiğini anımsatarak, “Geçen yıl Hükümet Meydanı’nda gerçekleştirilen bu etkinliğimizi bu yıl salon programı şeklinde düzenledik. Desteğinden dolayı Sayın Rektörümüze teşekkür ederim” dedi. UDEF Yöneticisi Salman Narlı ise, organizasyonun 9 yıldır sürdürüldüğünü kaydettiği konuşmasında, şu noktalara temas etti: “İlk kez İstanbul’da bu faaliyeti yaptığımızda bir derneğimiz vardı ve federasyon henüz teşkil etmemişti. Anadolu’daki pek çok üniversiteye uluslararası öğrenciler yerleşmeye başlayınca, daha fazla şehirde dernekler açıldı ve federasyon kuruldu. Temel gayemiz, ülkemize üniversite okumak için gelen uluslararası öğrencilere yardımcı olmak, talep ve beklentileri ile ilgilenmektir.”

– Türkiye, Vizyonunu Sınırlarının Dışına Taşıdı –

ASÜ’nün öteden beri farklı ülkelerden gelen öğrencilere kapılarını açtığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, bu vizyonun değişmediğini, tam aksine daha fazla sayıda öğrenci alabilmek için pek çok düzenleme yapmaya devam ettiklerini söyledi. Göreve geldiklerinde 450 civarında olan öğrenci sayısının hali hazırda 700’ü aştığını; fiziki düzenlemelerle birlikte bu yıl sayının bini aşacağını kaydeden Prof. Şahin, “Önümüzdeki yıllarda sayı daha da artacak. Biz, 20 yıl sonra ASÜ’deki toplam öğrenci sayısının 40 bin olacağını öngörüyoruz ve gelecek hesaplamalarımızı yaparken bunu dikkate alıyoruz. Türkiye son 14 yılda vizyonunu kendi sınırlarının dışına taşıdı ve bu iyi ki de böyle oldu. Daha önce zaten kardeş olduğumuz ve aynı havayı teneffüs ettiğimiz ülke insanlarıyla üniversitemizde de beraber olmak istiyoruz. Misafirlerimizin sayısının artması bizi rahatsız etmiyor. Onlara daha iyi hizmet sunabilmek için planlamalarımızda onları da dikkate alıyoruz. Onlar bizim gönül coğrafyamızda, biz de onların gönül coğrafyasında her zaman vardık” dedi. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da, misafir öğrencilere daha faydalı olabilmek adına, üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye her zaman hazır olduklarını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler kendi ülkelerini tanıttılar, folklor ve müzik kültürlerinden örnekler sundular. Tanıtım etkinlikleri salon dışına kurulan stantlarda da devam etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021