SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 65 Yaş ve Üzeri Ücretsiz Taşımaya Devlet Katkısı

65 Yaş ve Üzeri Ücretsiz Taşımaya Devlet Katkısı

A - +

Aksaray Haberleri - 02.05.2016 - 16:01

65 Yaş ve Üzeri Ücretsiz Taşımaya Devlet Katkısı

Yaş ve Üzeri Ücretsiz Taşımaya Devlet Katkısı. Ak Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay engelli ve 65 yaş ve üzeri yaşlılara yönelik şehir içi ulaşımını ücretsiz taşıyan otobüsçülere sevindirici haber verdi.
Başkan Karatay; “Engelli ve yaşlılara üst üste müjde veren hükümetimiz, son icraatıyla halk otobüsçülerini de sevindirdi. Bilindiği üzere daha önce hükümetimiz tarafından engelli ve yaşlılara yönelik pozitif ayrımcılık kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanması yönünde düzenlemelere gidilmişti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı ortak yönetmeliğinin Resmi Gazete de yayımlanmasının ardından şehir içi ücretsiz toplu taşıma hizmeti verecek belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs yada şirketlere ait araçlara bin liraya kadar devlet desteği verilecek.
Bu kapsamda ilimizde faaliyet gösteren 178 adet otobüs için her ay 600 TL destek sağlanacaktır, otobüs sahiplerine yapılacak ödemeler bu ay itibariyle başlayacak, İlk etapta ise 106800 TL lik ödenek Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz tarafından her ay Aksaray Belediyesine yapılacaktır. Geçmişe dönük ise 65 yaş ve üzeri taşımalar için 2015 Nisan ayından Şubat ayına kadar olan 11 aylık bedel aylık 108.000 TL den 11 aylık 1 Milyon 182 bin TL hükümetimiz tarafından otobüsçülerimize destek amaçlı para gönderilmiştir. Dedi”.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021