SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 100 Yılın Seçiminden Zaferle Ayrılacağız

100 Yılın Seçiminden Zaferle Ayrılacağız

A - +

Aksaray Haberleri - 02.06.2015 - 17:38

100 Yılın Seçiminden Zaferle Ayrılacağız

AK Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay, 7 Haziran seçimleri ülkemiz ve İslam coğrafyası açısından yüz yılın seçimi olarak değerlendiriyoruz. Çünkü ülkemiz AK parti iktidarı döneminde korkunç bir büyüme yakaladı. Sadece ticari ve ekonomik alanda değil siyasi ve teknolojik alanla birlikte müthiş bir gelişme ve ivme kazandı. Türkiye bulunduğu konumdan daha önemli pozisyona geçmesi gerekiyor. Yani “Mızrak çuvala sığmıyor. Mızrağın çıkması gerekiyor” o Yüzden bu seçimler yüz yılın seçimi olarak nitelendiriyoruz.

AK Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay açıklamasında, 10 Ağustos’la ilk defa Cumhurbaşkanımız halk tarafından seçildi. Türkiye yeni bir sistemle yönetilmeye başlandı. O da şu demektir. İcracı olarak gözükmeyen cumhurbaşkanlığı makamı bundan sonra da doğrudan halka hesap verebilir konum olarak icraacı konuma geçti. Mevcut sistemle cumhurbaşkanı da başbakan da çalışma şartları her ne kadar aynı partide olduğu dönem de çalışabilir olsa da iktidarın değiştiği, cumhurbaşkanının farklı bir görüşte olduğu durumlarda sistemin çalışamaz, konuma gelmesi demektir. Başkanlık sisteminin tek düşünülecek yanı bu değil, Başkanlık sisteminin en asıl önemli yanı ise tarih boyunca 16 tane büyük devlet kurmuş millet olarak aslında hep başkanlık sistemi ile yönetildik. Çünkü biz de hiçbir zaman padişahlarımız dışında ana yöneticilerimiz öne çıkmamıştır. Ama mevcut sistem başbakanlık düzeyinde parlamento sistemle yürümüş, cumhurbaşkanlarımız genel de icranın dışında kalmış sembolik olarak görünmektedir. Bu sistem bize uymadığı için 16 büyük devletin yapısını incelediğimiz de biz fiilen başkanlık sistemi ile yönetilmiş bir milletiz. Her zaman da bu sistemle başarıyı yakalamış bir milletiz. Sadece ülke coğrafyasında değil dünya coğrafyasında bir sistemle topraklarımız genişlemiş, zenginliğimiz artmış, ama en önemlisi her yere hak ve adalet götürmüş bir milletiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay, 7 Haziran seçimleri başkanlık sistemi olarak değerlendirildiği zaman Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimi olduğunu gösteriyor. Yaşanan olayları irdelediğimiz de AK Parti milletin kurduğu bir parti, millete değer veren bir parti ve milletin, AK partinin karşısında kimler varsa nerdeyse şer cephesi dediğimiz bütün kurumlar, partiler, devletler, idari işletmeleri, dernekler hepsini görebiliyoruz. Bunun tek bir açıklaması var millet bir yana diğerleri bir yanadır. Millet kendi geleceğine sahip çıkmanın derdindedir. Biz tarih boyunca hiçbir gücün karşısında eğilmedik eğilmeyeceğiz. İnşallah bu dönemde de, Kurucu genel başkanımızın başlattığı AK parti erdemliler hareketi ile Türkiye, yeniden büyük Türkiye yolunda yeni bir dirilişin karşısında dik durup eğilmeyeceğini geçtiğimiz 13 yılda gösterdi. Bundan sonra ki süreçte de göstereceğinin hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü biz tarihe yön veren devlet ve millet olarak Asla asla boyunduruk altına girmeyen, hiçbir devletin ve milletin hizmetine girmeyen yapımız vardır. Bu sebeple bu seçim yeniden Türkiye’nin tarih sahnesinde dünya ekonomisi ve ticaretine yön vereceği seçim olarak değerlendiriyoruz. Karşımızda hangi güç olursa olsun, Allah’ın yardımı ve milletimizin bize verdiği destek ve güvenle tarih sahnesinde, dünya tarihini değiştirecek duruma geldik. Bu seçimler 100 yılın en önemli seçimi inşallah AK Parti bunu da milleti ile, kurumları ile istediği başarıyı kazanıp, istediği doğrultuda yoluna devam edecektir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021