SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Vali Pekmez, “Doğal afetlere her zaman hazırlıklı olmalıyız”

Vali Pekmez, “Doğal afetlere her zaman hazırlıklı olmalıyız”

A - +

Aksaray Haberleri - 24.03.2017 - 9:34

Vali Pekmez, “Doğal afetlere her zaman hazırlıklı olmalıyız”

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Aykut Pekmez başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Bayar, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir ile kurul üyesi kamu kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen’in Aksaray Afet Müdahale Planı kapsamında yapılan çalışmalar olası afet durumlarında kurumlarla işbirliği yapılarak yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vermesi ile başladı. Türkmen; Aksaray’da aşırı yağışlarla meydana gelen sel olaylarına dikkat çekerek bu konuda yapılan ve yapılması gerekli çalışmalar hakkında kurula bilgi verdi.

Vali Aykut Pekmez ilgili kurumların koordinasyon ve işbirliği içinde çalışarak olası doğal afetlere hazırlıklı olması gerektiğini bu konuda yapılan çalışmaların titizlikle takip edilerek raporların güncellenmesini, eksiklik ve ihtiyaçların giderilmesi talimatını verdi.

Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Afet Dışı Risk Analizi çalışması hakkında da kurula bilgi veren İl Müdürü Cezmi Türkmen; sel, trafik kazası, kontrolsüz kuyu ve mağaralarla ilgili tespit ve durum değerlendirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini yine yaz aylarında can kayıplarına neden olan boğulma vakalarının önüne geçilmesi için köylerde ve kasabalarda eğitim çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021