SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Vali Ataklı Güzelyurt İlçesini ziyaret etti

Vali Ataklı Güzelyurt İlçesini ziyaret etti

A - +

Aksaray Haberleri - 02.03.2015 - 14:12

Vali Ataklı Güzelyurt İlçesini ziyaret etti

-Aksaray Valisi Şeref Ataklı Güzelyurt İlçesi ile bağlı kasaba ve köyleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Ataklı, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustağa Doğan ile Güzelyurt İlçesi, Ihlara ve Selime Kasabaları ile Yaprakhisar köyünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Ataklı ilk olarak Selime Kasabasına giderek Selime Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk, Selime Belediye Başkanı Turgut Yayatan ve belediye meclis üyeleri tarafından karşılanan Vali Ataklı burada belde ile ilgili bilgi alarak sorunları dinledi.

Selime Beldesinde bulunan Selime Katedrali, peri bacaları ve kaya oyma yerleşim mekânlarının yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerler arasında olduğunu ifade eden Vali Ataklı, ziyaret mekânlarına gelen turistlerin ihtiyaçlarının karşılanması ve ziyaret yerlerinde uygun şartların devamlı suretle iyi durumda olması gerektiğini söyledi.

Vali Ataklı daha sonra Yaprakhisar köyünü ziyaret etti.

Köy kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet eden Vali Ataklı yaptıkları ziyaretlerde vatandaşlarla görüşüp sıkıntı ve sorunlarını dinlediklerini ihtiyaç ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla gerçekleşen bu ziyaretlere devam edeceklerini söyledi.

Köy muhtarı Musa Kalkan’dan bilgi alan Vali Ataklı, Yaprakhisar köyü sınırları içerisinde yer alan Ziga Termal alanında nitelikli bir termal tesis kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Ziga termal alanında imar çalışmasının yapılacağını belirten Vali Ataklı, ‘Burasının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Nitelikli bir termal tesis yapımı için özel yatırımcıları buraya davet edeceğiz.’ dedi.

Vali Ataklı beraberindeki heyet ile Ihlara Kasabasını ziyaret etti. Ihlara Belediyesinde Belediye Başkanı İsmail Yılmaz ve Vatandaşlarla görüşen Vali Ataklı, yürütülen hizmetler sorunlarla ilgili bilgi aldı.

Aksaray’da turizmin gelişmesini vatandaşların turizmden daha çok gelir elde etmelerine yönelik çalışmalara yoğunlaştıklarını ifade eden Vali Ataklı, ‘Ihlara Vadisi kültürel özellikleri olan çok önemli bir varlığımız, her yıl önemli sayıda turist vadiye geliyor. Burada böyle bir değer varken insanların bundan en iyi şekilde yararlanması gerekiyor. Gelen turistlerin bölgenin bu güzelliklerini gezerken onlara farklı şartlar oluşturarak burada para bırakmalarını sağlamalı bunun için proje geliştirmeliyiz.’ dedi.

Vatandaşların Ihlara Vadisi içerisinde tapulu arazileri olduğunu Vadiye inişlerde sıkıntılar yaşadıklarını belirtmeleri üzerine Vali Ataklı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’a gereğinin yapılması talimatını vererek: ‘Sorunlara yapıcı şekilde yaklaşırsak daha iyi olur. Her konuda işin doğrusu neyse onu yapmamız gerekir. Sorun ve ihtiyaçları noktasında bizler sizleri dinleyip bunların çözümü için gayret göstereceğiz.’’ dedi.

Vali Şeref Ataklı’ya ziyareti nedeniyle teşekkür eden vatandaşlar sorunlarının dinlenmesinden ve çözüm yolunun gösterilmesinden duydukları memnuniyeti belirttiler.

Vali Ataklı daha sonra Güzelyurt İlçesini geçerek yeni hizmet binasına taşınan Güzelyurt Belediye Başkanlığını ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Mustafa Duruk ve Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu’ndan bilgi alan Vali Ataklı, tabi güzellikleri olan ilçenin Aksaray’ın önemli turizm merkezlerinden olduğunu turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi Güzelyurt’un güzelliklerinin ortaya çıkarılması için hep beraber çalışacaklarını söyledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021