SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Uluslararası Aksaray Sempozyumu Hazırlıkları Başladı

Uluslararası Aksaray Sempozyumu Hazırlıkları Başladı

A - +

Aksaray Haberleri - 15.02.2016 - 10:59

Uluslararası Aksaray Sempozyumu Hazırlıkları Başladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Somuncubaba Tarih ve Kültür Araştırmaları Merkezi’nin çalışmalara başladığını ve ilk etapta üç önemli projeyi hayata geçirmek arzusunda olduklarını söyledi. Aksaray’ın pek çok değerini bilimsel verilerle ortaya koyacak olan ve gelenekselleştirilmesi planlanan “Uluslararası Aksaray Sempozyumu”na ilişkin hazırlıklar başladı.

– Sanattan Siyasete, Eğitimden Kültüre Aksaray… –

Merkezin 6 ay öncesine kadar kâğıt üzerinde kurulu olduğunu, bu süre içerisinde Müdür ataması ve yönetim teşekkülünün tamamlanmasıyla faaliyetlerin başladığını belirten Rektör Şahin, gerçekleştirmeyi düşündükleri üç etkinlikten ilki olan “Uluslararası Aksaray Sempozyumu” hususunda bilgiler verdi. Bu sempozyumda Aksaray’ın eğitim, kültür, sanat, siyaset, mimari eserler, dini yaşam gibi farklı alanlarına dair bilimsel verilerin ortaya konulacağını ifade eden Şahin, “Tüm bunlar sosyal bilimler gözlüğü ile ortaya konulacak. Sempozyuma dair hazırlıklar başladı. Bu yıl içinde gerçekleştireceğimiz sempozyumun gelenekselleşmesini planlıyoruz” dedi. İkinci projeleri olan “Aksaray’ın Yaşayan Değerleri” isimli çalışmanın da hazırlıklarının başladığına değinen Prof. Şahin, “Bu proje kapsamında Aksaray’a ilim, kültür, sanat, siyaset gibi alanlarda hizmet vermiş büyüklerimizin hayatları kayıt altına alınacak ve kitaplaştırılacak. İlk etapta 10 kişiyle görüşme yapılacak ve ilk görüşmemizi tamamladık” dedi.

– Seri Toplantılarla Önemli Bir Birikim Ortaya Çıkacak –

Üçüncü bir faaliyet olarak ise “Somuncubaba Toplantı Serisi” planladıklarından söz eden Şahin, şöyle devam etti: “Bu seri toplantılar sayesinde, uzun yıllar sonra yüzüncü ve belki de bininci toplantıya ulaşıldığında önemli bir birikim ortaya çıkmış olacak. Toplantılara gerek üniversite içinden, gerekse üniversite dışından misafirler katılacak. Bunlar merkezimizin ilk etapta yapacağı çalışmalar. Bu çalışmalar genişleyerek sürecek. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sami Yıldız ise Rektör Şahin’e kendilerine böyle bir imkânı verdiği için teşekkür etti ve merkezin şehrin değerlerine sahip çıkma noktasında önemli bir görevi ifa edeceğini söyledi.

Yapılan açıklamaların ardından “Uluslararası Aksaray Sempozyumu”na ilişkin detaylar ve planlamalar görüşüldü.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021