SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Serdengeçti, Beraat Kandili mesajı

Serdengeçti, Beraat Kandili mesajı

A - +

Aksaray Haberleri - 10.05.2017 - 15:54

Serdengeçti, Beraat Kandili mesajı

Aksaray Milletvekili Doç. Dr. Mustafa SERDENGEÇTİ yaptığı açıklamada; Cenab-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle bugün bir Berat gecesini daha idrak etmenin manevi huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanlık alemine yüce Rabbimiz tarafından bir nimet olarak bahşedilen berat kelime anlamı olarak arınma, affedilme ve kurtuluş günüdür.

Sevgili Peygamberimiz (sav), bu mübarek gecede güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!” Buyurduğunu bizlere müjdelemiştir.

Bağışlanmanın, affedilmenin ve arınmanın gecesi olan bu mübarek berat gecesinden en iyi şekilde istifade etmek ve Yaradanımız tarafından beratını alan kullar olabilmek için Rabbimizin bizlere vermiş olduğu ilahi müjdeleri ve Alemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamber (sav)’in hayatını, hadislerini ve sünnetlerini hayatımıza tatbik etmeli ve bu doğrultuda yaşamaya özen göstermeliyiz. Hiç şüphesiz ki Rabbimizin ilahi mesajlarını dikkate alarak ve Sevgili peygamberimizin mübarek hayatını örnek alarak yaşadığımızda dargınlıklar, küskünlükler ortadan kalkacak, kardeşlik, barış ve hoşgörünün pekişmesi sağlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle affedilmenin, arınmanın ve kurtuluşumuzun müjdecisi, ramazanın habercisi olan Berat gecesinin ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için rahmet mağfiret ve hayırlar getirmesini diliyorum. Saygıdeğer hemşehrilerimizin, Aziz milletimizin ve bütün İslam Aleminin mübarek Berat gecesini tebrik ediyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021