SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Seçmeli Derslerin Seçiminde Başvuru Tarihini Kaçırmayınız

Seçmeli Derslerin Seçiminde Başvuru Tarihini Kaçırmayınız

A - +

Aksaray Haberleri - 28.01.2016 - 11:39

Seçmeli Derslerin Seçiminde Başvuru Tarihini Kaçırmayınız

Ensar Vakfı Aksaray Şube Başkanı Bilal BİLECİK yaptığı yazılı basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı gelecek yıl Ortaokullar – İmam Hatip Ortaokulları ve Liselerde okutulacak Seçmeli Dersler ile ilgili olarak İllere bir yazı gönderdirildiğini belirterek, yazıda ders kitaplarına yönelik hazırlıkların önceden tamamlanabilmesi için Öğrencilerin önümüzdeki yıl okumak istedikleri Seçmeli Dersleri okullara 19 Şubat 2016 tarihine kadar dilekçeyle bildirmeleri istendiğini ifade etti.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Ortaokul 5 – 6 – 7 ve 8. Sınıflarda okuyacak öğrencilerin haftada 6 saat, İmam Hatip Ortaokulları 5 – 6 – 7 ve 8. Sınıfları ile Lise 10 – 11 ve 12. sınıflarında okuyacak olanların ise 2 saat Seçmeli Dersi velilerin imzasıyla dilekçe ile Okul Müdürlüklerine belirtmeleri gerekmektedir.

Ensar Vakfı olarak, VELİLERİMİZE Öğrencilerimizin dini, milli ve ahlaki değerlere bağlı olarak yetişmeleri için ve Temel Dini Bilgileri almaları, Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okulda öğrenebilmeleri, ayrıca Sevgili Peygamberimizin Örnek Hayatını anlayabilmeleri için Ortaokullarda ve Liselerde haftada 2 şer saat olarak okutulacak olan Temel Dini Bilgiler, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı (Siyer-i Nebi) derslerini mutlaka seçmelerini tavsiye ediyoruz.

Şu hususlara dikkat edilmesini isteriz ki; Bakanlık yazısında da belirtildiği üzere okullarda en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili Seçmeli Ders okutulacaktır. Velilerimizin dikkat etmesi gereken bir husus da Bakanlık yazısında da belirtildiği üzere İlgili alanda okulda Öğretmen yokluğu gerekçesiyle okul yönetimlerince öğrenciler ve veliler belirli derslere yönlendirilmeyecektir. 10 öğrenci Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Hz.Peygamberin Hayatı derslerini seçerse bu dersler mutlaka açılacaktır.

Bu bakımdan bütün öğrenci velilerimizin ve özellikle İlkokul 4. Sınıf velilerimizin konuya hassasiyet göstermelerini öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Hz. Peygamberin Hayatını içeren dersleri alabilmeleri için son başvuru tarihi olan 19 Şubat 2016 tarihine kadar okudukları okullara dilekçelerini vermelerini rica ediyoruz.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021