SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Sanayi esnafı tedirginlik yaşıyor

Sanayi esnafı tedirginlik yaşıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 05.01.2017 - 13:23

Sanayi esnafı tedirginlik yaşıyor

CHP Aksaray il Başkanı Av. Ali Rıza Toprak yaptığı yazılı açıklamada; Eski Belediye Başkanlarından CHP’li rahmetli Mehmet Dalkılıç döneminde projelendirilip temeli atılan ve AP’li M. Taki Tatlıpınar döneminde de hizmete açılan Aksaray Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm projesi ile taşınıyor. AKP’li Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı döneminde yapılacak bu taşınma konusunda sanayi esnafı tedirginlik yaşıyor. Belediye seçimi öncesinde verilen birçok sözler yerine getirilecek mi soruları esnafı düşündürüyor. Belediyemiz mahalli gazetelerin hepsine tam sayfa ilanlar verdi. Bilboardlar da reklamlar devam ediyor. Kentimiz için iyi olur inşallah diyoruz. Ama bir gerçek var ki, bu işler önceden sağlıklı düşünülmemiş idi. Çünkü Konya ve Kayseri örneğine baktığımızda eski sanayi siteleri kentsel dönüşümle ya da başka şekilde yer değiştirmiyor. Bulunduğu yer dolduğunda orada iyileştirmeler yapılarak ve belli bir sanayi kolunun orada kalması sağlanarak diğer yerlere de iş konularına göre siteler yapılıyor. Bu konunun yeterince gözden geçirilmediğini düşünüyoruz.

Aksaray Sanayi Esnafının hemen hemen yarısı kirada oturmaktadır. Şimdi belediyece mesleğini yapıp geçimini sağlayabilmek için, kiralık iş yerlerinde oturarak emeği ile geçinen gerçek esnafa bir ayrıcalık tanındı mı?

Zamanında iş yerlerini satın alıp kiraya veren mal sahipleri ile emeği ile geçinen sanayi esnafı bir mi tutuldu?

Sadece gece gündüz demeden tamir işi, imalat işi yapan emekçi esnafa özel bir ayrıcalık mutlaka tanınmalıdır. Bu durum sanayi esnafının iş yeri sahibi olmasını sağlayacak, Aksaray’la bağının devam etmesini sağlayacak ve emeğe gerçekten değer verildiği ortaya koyacaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021