SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ortaköy MYO İlçeye Önemli Değerler Katıyor

Ortaköy MYO İlçeye Önemli Değerler Katıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 20.08.2015 - 10:51

Ortaköy MYO İlçeye Önemli Değerler Katıyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Ortaköy Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) incelemelerde bulundu; ilçe yöneticileriyle bir araya geldi. Ortaköy MYO’nun pek çok açıdan büyümesi için gayret göstereceklerini söyleyen Rektör Şahin, bunun işbirliği ile olabileceğini belirtti.

– İlçe Yöneticileriyle İşbirliği İçinde Olacağız –

İlk olarak Kaymakam Mustafa Can’ı makamında ziyaret eden ve yeni görevinde başarılar dileyen Rektör Prof. Şahin, Ortaköy MYO’nun potansiyelini geliştirmek arzusunda olduklarını söyledi. Kaymakam Can ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ortaköy MYO’nun önemli bir kurum olduğunu, ilçeye önemli değerler kattığını ve gelişme açısından okulu önemsediklerini söyledi. ASÜ Rektörü daha sonra İlçe Belediye Başkanı Mahmut Ütük’ü ziyaret etti. Ortaköy Meslek Yüksekokulu’nun gerek fiziki, gerek öğretim elemanı, gerekse öğrenci sayısı bakımından çok daha iyi seviyelere gelmesini arzu ettiklerini kaydeden Şahin, “Bunun için Kaymakamlık ve Belediye başta olmak üzere, ilçe yöneticileriyle işbirliği içinde çalışmamız gerektiğini biliyoruz ve bunun gayretindeyiz” dedi. Sahip olunan imkanların neler olduğunu yerinde görmek, eksikler hakkında bilgi sahibi olmak ve yapılabilecekleri tespit etmek için bu geziyi tertiplediklerini belirten Prof. Şahin, “Ortaköy MYO’nun büyümesi için yapılabilecekleri tespit ettikten sonra ilçe idarecilerinin kapılarını çalacağız. İlçemizde üniversitemize bir ihtiyaç olduğunda, bizim kapımız her zaman açıktır. Kullanılan kaynaklar herkesin vergileriyle finanse ediliyor. Bu kaynakları etkin ve verimli şekilde kullanmak gerekiyor” dedi.

– Öğrenciler, Ortaköy’ün Gönüllü Elçileridir –

Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük ise üniversiteye ulaşım sağlayan yolu ve kaldırımlarını yaptıklarını, bununla birlikte ilçe kampüsünde kilitli parke taş döşeme çalışmaları gerçekleştirdiklerini anımsattı. Belediye imkanları ölçüsünde, üzerlerine düşen bir görev olduğunda, üniversitenin yanında olduklarını söyleyen Belediye Başkanı, “MYO’nun gelişmesi Ortaköy’ümüzün de gelişmesi demektir. Buraya Türkiye’nin dört bir yanından öğrenci geliyor ve onlar bir bakıma ilçemizin gönüllü elçileridir. Biz her zaman üniversitemizin yanındayız” dedi. Prof. Dr. Yusuf Şahin, ilçe yöneticilerini ziyaretinin ardından Ortaköy MYO’na geçti. Okul Müdürü Öğretim Görevlisi Zeynel Abidin Koyuncu ve okul yöneticileri tarafından karşılanan Rektör Şahin, son durum hakkında bilgiler aldı; laboratuvar, atölyeler, yemekhane, derslikler ve kampüsü gezdi, yapılması gerekenler ve kurulabilecek yeni bölümlere ilişkin görüş aldı. Ortaköy ziyaretinin son bölümünde Rektör Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Rıza Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi İzzet Demiryürek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Can’la birlikte, Fatih İlkokulu ve Ortaokulu binasını gezdi ve bu okulun üniversite binası olarak kullanılıp kullanılamayacağı hususunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Ortaköy gezisine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, Genel Sekreter Bayram Ali Yavaş ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Serpil Doğuş Gümüşsoy da eşlik etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021