SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » MHP İl Başkanı Kaşlı’dan 10 Ocak Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı

MHP İl Başkanı Kaşlı’dan 10 Ocak Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı

A - +

Aksaray Haberleri - 09.01.2017 - 13:43

MHP İl Başkanı Kaşlı’dan 10 Ocak Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle MHP Aksaray İl Başkanı Sn. Ramazan Kaşlı yayımladığı mesajında:

Basın çalışanlarına, çeşitli haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961’de kabul edilmesiyle kutlanmaya başlanılan Çalışan Gazeteciler Günü’nün 52.yıldönümünü kutluyoruz.

Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Gazetecilik mesleği, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.

Kamuoyu oluşturmada, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamada, ülkemizde hak ve sorumluluk bilincinin güçlenmesinde, demokrasi kültürünün gelişmesinde, sağlıklı bir toplum düzeninin inşasında gazetecilerin rolü büyüktür. Gazeteciler için sağlanan yasal imkân ve kamuoyunun desteği mesleki sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Habercilik meslek etiğini oluşturan değerler doğrultusunda tarafsız, yüklendiği sorumluluğunun bilincinde, basın yayın ilkelerine sadık bir medya, güçlü, demokratik bir Türkiye’ye büyük katkı verecektir.

Basın mensuplarımızın, şimdiye kadar başarıyla yerine getirdikleri bu onurlu görevi, bundan sonra da aynı duyarlılıkla ve kararlılıkla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıl dönümü olan Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021