SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Karaman’ın sütü Aksaray’dan

Karaman’ın sütü Aksaray’dan

A - +

Aksaray Haberleri - 21.01.2015 - 13:35

Karaman’ın sütü Aksaray’dan

Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, üreticilerin süt satışlarını yapabilmesi için bugün yeni bir süt firması ile daha anlaştı. Anlaşma gereği Karaman’da bulunan özel bir firmaya artık Aksaray’dan süt gidecek.
Amaçlarının üreticiye kazandırmak olduğunu belirten Başkan Bekir Kayan, “Karaman’da bulunan bir süt firması ile anlaşma yaptık. Bu firmamızda bir ulusal firma. Artık bu firmamıza da süt vermeye başlayacağız. 2014 yılı bizim için çok yoğun ve hızlı geçti. Bunun yanında biz üyelerimize yem konusunda, pazarlama konusunda çok büyük katkılar sağladık. Piyasa değeri 48-50 lira olan, bazı bölgelerde 55 lira olan yemler vardı. Biz bazı firmalarla anlaşıp kaliteli yemleri üyelerimize 41-42 lira civarında almalarını sağladık. Aylık satışımız ise yaklaşık bin ton civarında. Buradaki amacımız üreticimizi kazandırmak. Bu tür çalışmalarla çiftçilerimizin parası cebinde kalıyor. Üreticinin cebine para girdikçe hayvancılık işine daha bir şevkle sarılıyor. Para kazanmayınca kimse bu işi yapmaz. Bunları bildiğimiz için üreticilerimize elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021