SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Karakolda Özel Çocuklara Eğitim

Karakolda Özel Çocuklara Eğitim

A - +

Aksaray Haberleri - 08.04.2016 - 11:37

Karakolda Özel Çocuklara Eğitim

Karakolda Özel Çocuklara Eğitim. Aksaray’da 1 yıl önce açılan Hasandağı Polis Merkezi’nde polis müdür ve memurları tarafından down sendromlu özel çocuklara hem eğitim veriliyor, hem de eğlence fırsatı sunuluyor.

Aksaray’ın huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalışan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal aktiviteleri ile de göz dolduruyor. Aksaray’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Hasandağı Polis Merkezi 11 down sendromlu özel çocuk, yağlı boya çalışmaları yapan polis memuru Cihangir Şimşek tarafından spatula tekniği ile resim yapmayı öğreniyor. Ebru sanatından birçok sanat alanına kadar eğitim alan çocuklar, özel hazırlanan oyun salonlarında da gönüllerince doyasıya eğleniyor.

2’si polis memuru çocuğu olmak üzere 11 ayrı özel çocuğa eğitim verildiğini belirten İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, “Burası bizim sosyal destek işlerine bakan birimimiz. Geçen yıl Sayın valimizin desteği ile burayı açtık. İçimizden de yetenekli arkadaşları bularak Aksaray halkına nasıl hizmet veririz diye düşündük. Polis memuru olan Cihangir kardeşimiz var. Kendisi resim konusunda çok uzman. Bizde kendi personelimizle birlikte toplamda 11 çocuğa resim tekniği ile resim sanatı dersini veriyoruz. Bu çocukların 2’side kendi personelimizin çocuğu. Bu çocukların bizimle vakit geçirmeleri, sosyal hayata daha hızlı aktarılabilmeleri için uğraşıyoruz. Burada gördüğünüz gibi büyük bir enerji, gözlerinde büyük bir mutluluk var. Bunu gördüğüm için çok mutluyum. Arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza da çocuklarını burada bize teslim ettikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah bu hizmetlerimiz önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. Eğer Aksaray’da böyle özel çocuklarımız varsa resim ve diğer sanatsal alanlarda eğitim almak üzere bizlere başvurabilirler. Burada sadece ebru sanatı veya resim sanatı dışında diğer sanat dalları ile de uğraşan alanlarımız var. Ayrıca burada TEOG kursu da veriyoruz. Aramızda Türkçe, Fen, Matematik, İngilizce gibi alanlarda yetenekli arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız hafta sonları halkımıza ücretsiz olarak TEOG kursu veriyoruz. Ayrıca eğlence, oyun alanlarımız var. Bunları bir bütün halinde değerlendirdiğimizde sosyal bir müessese ortaya çıkıyor. Burada gelen kişi sıkılmadan akşama kadar bizimle birlikte vakit geçirebiliyor. İstediğimizde bu zaten” dedi.

Özel çocuk annesi Eda Akbaş ise, polis merkezinde çocuğunun aldığı eğitimler sonrası ciddi gelişmeler yaşadığını belirterek, “Benim oğlum geliyor buraya. Hafif bir engelimiz var bizim çok değil ama gayet olumlu gelişmeler alıyoruz buradan. Doktorundan da aldığım bilgilere göre iyi gelişmeler var. Burada resim yapma konusunda çok ilerledi burada. Kendini ifade etme konusunda da gerçekten gelişti. Çok güzel burası, olumlu şeyler bunlar. Devamını dileriz. Emniyet müdürümüze de çok teşekkür ediyoruz. Bizlere böyle bir imkan sundukları için. 10 Nisan Polis Haftasını da kutluyorum” dedi.

Polis merkezinde hem eğitim alan, hem de gönüllerince eğlenen özel çocuklar, “Kursta resim yapıyorum. Eğitim alıyorum ve çok iyi gidiyor. Ağaç resmi, kaplumbağa, gökyüzü resmi yapıyorum. Bize bu eğitimleri polisler veriyor. Buraya geldiğimiz için çok memnunum. Boyamayı çok seviyorum. Resimler yapıyorum, ağaç resimleri yapıyorum. Allah bin kere razı olsun polis abilerimizden” dediler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021