SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İl Genel Meclisi Ak İrfan Koleji Öğrencilerine Yerel Yönetim Dersi‏

İl Genel Meclisi Ak İrfan Koleji Öğrencilerine Yerel Yönetim Dersi‏

A - +

Aksaray Haberleri - 14.04.2015 - 11:46

İl Genel Meclisi Ak İrfan Koleji Öğrencilerine Yerel Yönetim Dersi‏

Aksaray İl Genel Meclisi Başkanı M.Muammer Tüzün, Ak İrfan Koleji öğrencilerine yerel yönetimler hakkında bilgi verdi.

Aksaray Ak İrfan Koleji 4 sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Veyis Silahlı ile birlikte İl Genel Meclisi Başkanı M.Muammer Tüzün’den Yerel Yönetimler ve İl Genel Meclisinin çalışma usul ve esasları konularında bilgi aldılar.

Öğrencilerin yerel yönetimler hakkındaki sorularını da yanıtlayan İl Genel Meclisi Başkanı M. Muammer Tüzün, ‘’7997 (km 2 ) lik bir coğrafyaya sahip olan Aksaray’ın 177 köyü bulunduğunu bu köylerin okulları, yolları ve spor salonları gibi tüm altyapı hizmetlerinin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerinin İl Genel Meclisinin almış olduğu kararlarla İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildiğini anlattı.

“Bizler çeşitli parti gruplarının temsilcisi olarak yerel yönetim seçimleri ile seçilerek geldik” diyen Başkan Tüzün öğrencilere, ” İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresinin karar organıdır ve ilgili kanunda gösterilen esas ve usullere göre ildeki seçmenler tarafından seçilmiş üyelerden oluşur. Belediye sınırları dışarısında bulunan yerleşim birimlerindeki hizmetlerden sorumludur. yürüdüğünüz yol, içtiğiniz su, üzerinden geçmiş olduğunuz köprü, çocuk oyun parkları, Köylerin çevre düzenlenmesi ve İl merkezi içerisinde veya dışarısında bulunan okul inşaatlarının bir bölümü ile okulların onarımları meclisimizce alınan kararlarla İl Özel İdaresi tarafından yapılmaktadır” dedi.

İl Genel Meclisi ziyareti sırasında çalışmalarının amacını anlatan Ak İrfan Koleji Öğretmenlerinden Veyis Silahlı, ‘’İl Genel Meclisinin meclis çalışmaları ile ilgili bilgi almak ve meclisin işleyişini, oturumlarla ilgili bir fikir edinmelerini amaçladıklarını, belirterek, İl Genel Meclis Başkanımız M.Muammer Tüzün’e vermiş olduğu bilgilerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021