SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Hayvanlar Ve Mandıralar Kışa Hazırlanmalı

Hayvanlar Ve Mandıralar Kışa Hazırlanmalı

A - +

Aksaray Haberleri - 11.11.2015 - 11:02

Hayvanlar Ve Mandıralar Kışa Hazırlanmalı

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, hayvanların mera döneminin kapandığını ve artık mandıralara çekildiğini belirterek, mandıraların ve hayvanların kışa hazırlanması gerektiğini söyledi.
Koç katımının yapılmasının ardından bugün hayvanların birçoğunun gebe olduğunu ifade eden Başkan Aktürk, özellikle bu dönemlerde hayvanların sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Hayvanlarımız şu an itibari ile meralardan mandıralara döndüğü için artık cebimizden yiyecek. O yüzden hayvanlarımıza gerektiği noktada enerji yüklü, protein yüklü, vitamin yüklü yemleri yedirmek zorundayız. Eğer bu gebe hayvanların sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürebilmesi için, karınlarındaki kuzuların gelişiminin düzenli olarak sağlanması için bu tür yemlerin tüketilmesi lazım. Hayvanların mandıralara alınmadan önce parazit aşıları yapılmalı, kene, bit ve pireye karşı da mandıraların ilaçlanması gerekir. Eğer mümkünse iç ve dış parazit ilaçların bir an önce yapılması lazım. Mandıraların da bakım ve onarımlarının yapılması lazım. Hem mandıraların, hem de hayvanların kışa hazırlanması gerekiyor. Üreticilerimize bu noktada tedbirlerini alsınlar” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021