SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Haydi, Konuş Bakalım’ın Finali yapıldı

Haydi, Konuş Bakalım’ın Finali yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 21.04.2018 - 12:25

Haydi, Konuş Bakalım’ın Finali yapıldı

-Aksaray Valisi Aykut Pekmez, ‘ Geleceğin büyük devlet

Adamları, yöneticileri buradan çıkacak’

-Başkan Yazgı “Bu yarışmanın kaybedeni yok herkes kazandı”

-Münazara öncesinde Aksaray Belediyesi Müzik Topluluğu ve Ses Ver Sus isimli Acapella Gurubunun konseri, salonu dolduran binlerce kişiye coşkulu dakikalar yaşattı.

Hazım Kulak Anadolu Lisesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Aksaray Belediyesi Sponsorluğunda organize ettiği Liseler arası Münazara yarışmasının finali yapıldı.

Hasandağ Kapalı Spor Salonunda düzenlen programa; Aksaray Valisi Aykut Pekmez,Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy,Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal,il Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, binlerce öğrenci ile aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Bu yıl tüm il genelinde gerçekleştirilen yarışmaya toplamda 16 okul iştirak etti. Aksaray’ın en büyük spor salonu olan Hasan Dağı Kapalı Spor Salonundaki Finalde, Yunus Emre Anadolu Lisesi ile Hazım Kulak Anadolu Lisesi karşılaştı.

Münazara öncesinde Aksaray Belediyesi Müzik Topluluğu ve Ses Ver Sus isimli Acapella Gurubunun konseri, salonu dolduran binlerce kişiye coşkulu dakikalar yaşattı. Her iki okulun taraftarlarının tribün şovları görülmeye değerdi. Gençlerin kendi dinamizmlerini yansıtmaları, açtıkları pankartlar, esprili afişler, koreografi çalışmaları, seyircileri mest ederken onlara, yarışmanın şenlik havasında geçeceğinin habercisi oldu.

Bülten No: 1/ 21.04.2018

Münazara öncesinde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, ‘Bu tür programlar çok önemli. Gençlerimizin özgüvenleri artıyor. Onların bu özgüvenleri bizim de geleceğe dair umutlarımızı arttırıyor. Bu imkânları sağlayan Belediyemize teşekkür ediyorum’ dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ‘ Eğitim bizim birinci önceliğimiz. Bu gençlerin dinamizmi, hayalleri beni çok etkiliyor. Başından beri izliyor ve katılıyorum. Her seferinde beni daha da şaşırtıyorlar. Aksaray’ın ve Türkiye’nin geleceği adına beni ümitlendiriyorlar. Bütün okullarımıza teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın kaybedeni yok’ dedi

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, ‘ Geleceğin büyük devlet adamları, yöneticileri buradan çıkacak. Salon bayraklarla dolu, birliğimiz adına bu çok önemli. Yarışmacı okullara şimdiden başarılar diliyorum’ dedi.

Finalde, Aksaray’ın Gelişiminde Turizm/Tarım önemlidir konusu münazara edildi. Juri üyeliklerini, Şeyh Edebali İH Ortaokulu Müdürü Okan Çelik Fatih Sultan Mehmet ve Aksaray Ortaokullarından Türkçe Öğretmenleri Gaye Güven ve Melek Tosun, Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünden Dr.Öğretim Üyeleri Betül Keray Dinçel ve Tuncay Türkben yaptılar.

Finalde, Turizm konusunu savunan Hazım Kulak Anadolu Lisesinin öğrencileri, görsel şovları ve esprili sunumları ile bütün jüri üyelerinin ve seyircinin takdirini kazanmayı başardı. Hazım Kulak Anadolu Lisesi takımı öğrencileri, üzerlerinde büyük bir sorumluluk olduğunu, çünkü üst sınıflardaki abilerinin geçen yıl şampiyon olarak çıtayı en üste koyduklarını, onların unvanlarını korumak adına çok çalıştıklarını, Nesilden Nesile Gelenektir Şampiyonluk Bizde pankartının bu anlamda önem kazandığını ifade ettiler.

Muhteşem gece, şanına layık ödül programı ile devam etti. Münazarada finalist takımların dışında, 16 okuldan bireysel performansları ile göz dolduran öğrenciler de ödüllerini aldı.

Bu öğrencilerin yetişmesinde büyük emekleri olan öğretmeler de unutulmadı ve ödüllerini Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’un elinden aldılar. Şehit Ali Er Anadolu Lisesi ve Abdülhamid Han Fen Lisesi öğrencileri ise yarı finalde elenmelerine rağmen Başkan Özel Ödülüne layık görüldüler. İl Tertip Komitesi Başkanı olan Milli Eğitim Şube Müdürü Affan Başbuğ’a, Belediye Başkanı Yazgı tarafından anlamlı bir plaket verilerek kendisine teşekkür edildi.

Yarışmaya katılan bütün okulların öğrencileri, 11/12 Mayıs tarihlerinde İstanbul gezisine götürülecekler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021