SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Girişimciliğin Okulundan 60 Mükellef

Girişimciliğin Okulundan 60 Mükellef

A - +

Aksaray Haberleri - 17.03.2016 - 11:56

Girişimciliğin Okulundan 60 Mükellef

Uygulamalı Girişimciliğin Okulu Olan Aksaray Ticaret Borsası 2016 yılında 3.sünü Düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sonrası Sertifika Almaya Hak Kazanan 30 Kursiyere Törenle Sertifikalarını Verdi.
Aksaray Ticaret Borsası Toplantı Salonunda Düzenlenen Sertifika Törenine Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Defterdarı Uğur Arslan, Defterdar Yardımcısı Mehmet Moğol, Vergi Dairesi Müdürü Halil İnce, KOSGEB İl Koordinasyon Müdürü Hakan Koçak, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve İl Genel Meclis üyesi Mahmut Aktürk, Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Üyeleri Hasan Kurt, Ali Osman Şanlı, Sefa Altınkaya ve Kursiyerler Katıldı.
Eğitmenliğini Aksaray Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Selin Geçgel’in verdiği ve 9 gün 70 saat süren uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrası sertifika almaya hak kazanan kursiyerler sertifikalarını protokolden aldı.
Yapılan törende Uygulamalı Girişimciliğin önemine değinen Aksaray Valisi Şeref Ataklı ” Son yıllarda sürdürülmekte olan uygulamalı girişimcilik eğitimi nedeni ile sivil toplum örgütlerimiz önemli gayretler sarf ediyorlar. Destek veriyorlar. Bu manada ben kendilerine teşekkür ediyorum. Sizleri bilgilendirme, hem geçim kaynaklarınızı temin edilmezi, hem de topluma katma değer sağlamanız bakımından bir takım faaliyetlerin yapılmasını temin etmek açısından sizleri destekliyorlar, sizleri bilgilendirip yardımcı olmaya çalışıyorlar. Malum devletimizin de sizlere sağladığı değişik imkânlar söz konusu ve bunları eğitimler sonrasında bilgilendiriliyorsunuz. Son dönemde bu faaliyetler son derece verimli hale getirildi. Rakamsal olarak yükseltildi. 50 bin TL ye kadar hibe şeklinde katkı sağlanıyor. 100 Bin TL ye kadar da faizsiz kredi sağlanıyor. Bunlar önemli desteklerdir diye düşünüyorum. Bunlardan azami bir şekilde yararlanmanız gerekmektedir. Eğitimlerin amacıda birazda bu yöndedir. Devletin sağladığı bu imkânlardan sizlerin yararlanmasını sağlamak. Umarım azami düzeyde bu gerçekleşmiş olur. 2250 kişiye şimdiye kadar uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi. düşünün ki bunların yaklaşık %10’u iş hayatına girmiş. Yani bu azımsanmayacak bir rakam. Bu sayının artmasını temenni ediyorum. Bir ülkenin güçlü olmasının temelinde de üretmek yatıyor. Bir şeyler üretmemiz lazım, değer üretmemiz lazım. Bu şekli ile hem kendimiz güçlü oluruz, hem ülkemiz güçlü olur. Buna dikkat çekmek istiyorum. İnşallah bunlar verimli şekilde devam eder. Sizlerden başarılı birer iş insanı, iş kadını ve iş adamı toplumda yerini alır. Sizlere bu manada başarılar diliyorum.” dedi.
Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise girişimciliğin ve başarmanın yolunun önce hedef seçmek sonra hayal kurmak ve çok çalışmaktan geçtiğini belirterek şu ifadelere yer verdi. ” Esasında girişimciliğin tanımını yapmamız gerekirse girişimcilik; Ülkesinin ve insanlığın sahip olduğu varlıkları herkesten farklı bir şekilde algılayıp bunu bir düşe, düşü işe, işi aşa, aşı zenginliğe dönüştürme duygu, bilgi, beceri yetkinliği olduğunu düşünüyorum. Sizin hayalleriniz olmasa buraya gelmezdiniz, hedefiniz var ve zaten bir çoğunuz işinizi açma aşamasında, hatta bu sertifikayı almayı bekleme aşamasına gelmiş durumda arkadaşlarımız var. Bunu yaptığımız mülakatlar sonucunda gördük ve biliyoruz. Bundan sonra size çok çalışmak kalıyor. Zaten Türk insanı ve Aksaraylıların çok çalışkan olduğunu bizler biliyoruz. İnşallah bundan sonraki hayatınızda öncelikle ailenize daha sonra ilimiz Aksaray’a ve ülkemize yapacağınız aile geçiminiz, sağlayacağınız istihdamınız ve üreteceğiniz katma değer bizle için çok önemli. Biz Aksaray Ticaret Borsası olarak tabiri caiz ise girişimciliğin okulu görevini üstlendik. Bu yıl 3 ayda 4. eğitimimizi veriyoruz. Bu yılki hedefimiz 10 eğitim. Bizde Aksaray da ki insanlarımızın girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak, çalışkanlıklarını ve ülkenin gelişmesine katkı sağlamak adına Aksaray Ticaret Borsasındaki kıymetli Meclis arkadaşlarım, borsamızın değerli personelinin özverili çalışmaları, mekânımızın küçük olmasından dolayı çok kıt imkânlarla sizlere sunduğumuz bu eğitimin mutluluğunu inşallah biz sonuna kadar yaşayacağız. Sizlere düşen görev bundan sonraki hayatınızda bu diplomaları alıp bir çerçeveye yada masanın gözüne koymak değil iş yerinde vergi levhasının yanına koyarsanız bizim mutluluğumuz esas orada olacaktık. Ben buradan sayın Valime, KOSGEB Müdürüme, Defterdarıma ve haziruna çok teşekkür ediyorum. Her zaman bizimle her projede ortak hareket ederek Aksaray adına yapılan her projede bizi desteklediklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sizlere de girişimciliğiniz ve cesaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyor saygılar sunuyorum” dedi.
Aksaray Defterdarı Uğur Aslan da “Sizler bizim birer mükellef adayımızsınız. Her türlü sorularınızda aklınıza takılan herhangi bir konuda hiç çekinmeden bizleri ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. Sizlere de önerim iş yeri açmadan önce konunun uzmanlarından gerekli bilgileri alarak hareket etmenizdir. Her başarı öyküsü de böyle bir eğitimden sonra ortaya çıkar, Ben inanıyorum ki sizlerde başarılı olacaksınız. Alacağınız Sertifikaların gereğini yapacağınıza inanıyor hepinize teşekkür ediyorum” dedi
KOSGEB Aksaray Hizmet Merkezi Müdürü Hakan Koçak ise “Buradan başarılı iş fikirlerinin çıkacağına inanıyorum. Buradan da ben Aksaray Ticaret Borsası Başkanımız Hamit Özkök’e Teşekkür etmek istiyorum. Sırtımızda büyük bir yük vardı kendisinin gayretli ve özverisi ile sırtımızdaki bu yükü de kaldırdı. Açacağınız iş yerleri yenilikçi, marka olabilecek, uzun yıllar sürecek iş yerleri olursa bizler de mutlu oluruz. Ben hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.
Yapılan bilgilendirme ve konuşmaların ardından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılankursiyerlere sertifikaları verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021