SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Sarıkaya Demokrasinin Olmazsa Olmazı Basın ve İfade Özgürlüğüdür

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Sarıkaya Demokrasinin Olmazsa Olmazı Basın ve İfade Özgürlüğüdür

A - +

Aksaray Haberleri - 23.07.2017 - 15:50

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Sarıkaya Demokrasinin Olmazsa Olmazı Basın ve İfade Özgürlüğüdür

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı:
24 Temmuz yüzyılı aşkın bir süredir ülkemizde Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte demokrasiyle tanışan ülkemizde zaman zaman demokrasi kesintiye uğrasa da 24 Temmuz Basın Bayramı kesintisiz kutlana gelmiştir.
Zaman zaman yaşanan sıkıntılarda gazeteciler özgürlüklerine sahip çıkarken bir anlamda mesleklerine ve de demokrasiye sahip çıkmışlardır. Gazeteciler, her zaman demokrasinin yılmaz savunucuları arasında yer almıştır. En son geçtiğimiz yıl 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında da özgür Türk basını hainlere karşı gerekli tavrını ortaya koymuştur.
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde, yaptığı yayınlarla darbeye karşı, demokrasi yanlısı ve halktan yana tavır alan Türk medyası bu tarihi sınavdan başarıyla çıktı.
Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya açıklamasının devamında; Çünkü bizler biliriz ki, demokrasiden uzak ülkelerde basın özgür değildir ve bu ülkelerde gazetecilik yapmak neredeyse mümkün değildir. Demokrasiye ve özgürlüklerine sahip çıkma adına 15 Temmuzda hainlere karşı koyan Türk basını bundan sonra da bu ilkelerinden taviz vermeyecektir.
Demokrasinin olmazsa olmazı basın ve ifade özgürlüğüdür. Bizler çağdaş yönetim sisteminin demokrasi olduğunu biliyoruz ve de demokrasiden, basın ve ifade özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.
Gazeteciler Birliği, kurulduğu günden bu yana Türkiye´nin pek çok ilinde gazetecilik yapan meslektaşlarımıza sıcak bir yuva olmuş ve mesleki anlamda karşımıza çıkan her türlü engellemeye karşı durmuş bir kurumdur. Bugün mesleki anlamda içinde bulunduğumuz tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen Türk Basınında sansürün kaldırılışının 109. yıldönümünü olan bugünde, tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı medya meslek kuruluşları tarafından anılması gereken bir gündür. Tüm bu güçlük ve zorluklar altında görevini en iyi şekilde ifa etmeye çalışan değerli meslektaşlarımın gününü kutluyorum´´

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021