SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Baro Başkanı Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Baro Başkanı Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

A - +

Aksaray Haberleri - 05.06.2018 - 12:13

Baro Başkanı Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Aksaray Barosu Başkanı Av.Beytullah COŞKUN; Gündeme ilişkin yapmış olduğu değerlendirmelerde şunları söyledi:

Hakkari kırsalındaki şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

Ülkenin seçim sathı mahalinde olup, siyasi iktidar ve muhalefet çalışanların emeklilerin maddi durumlarının düzeltilmesi ve maaşlarda iyileştirme yapılması hususunda bir takım adımlar atmaktadır.

Aksaray Barosu olarak çok zor durumda olan, emekli ve memurlar rahat bir nefes alacaklardır. Öğretmen, Polis, Hemşire ve din görevlilerinin ek gösterge ile maaş ve ikramiyelerinde artış sağlanmıştır. Öncelikle kamu görevlileri arasında ayrım yapılmasını doğru bulmuyoruz. Diğer meslek gruplarının da iyileştirme yapılması zorunluluktur.

Avukatlarımızın kamu görevi ifa etmesine rağmen, emekli maaşları çok düşüktür, devlet memuru olmadıkları için ikramiyesi de bulunmamaktadır.

Baromuzdan milletvekili ve grup başkanvekili olarak İlknur İNCEÖZ’den iktidar milletvekilimizin ve diğer muhalefet partileri adaylarından bu konuda destek bekliyoruz.

Türkiye Barolar Birliği’ne kayıtlı ve halen görev ifa eden 110.000 avukat, 15 Temmuz sürecinden sonra hiçbir maddi beklenti olmadan gecesini gündüze katıp saatlerce çalışan, yapılan soruşturmalarda uluslar arası hukuk açısından gereklilik kazandıran 110.000 avukatlarımızın da en azından emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve çalışan meslektaşlara uygulanan KDV oranlarının aşağı çekilmesini talep ediyoruz.

Meclisimizin %30’nu oluşturan hukukçu milletvekillerimizin KDV konusunda hassasiyet göstermelerini ve ilgilenmelerini bekliyoruz.

Aksaray Barosu olarak ilimizde organize sanayi de bazı sorunlar yaşandığını görmekteyiz. Yatırımlara arsa tahsisinde ücret ve bir bedel tayin edilmekte ve istenmektedir. Bu nedende ücretsiz arsa tahsis eden çevre iller ile rekabet şansı bulunmamakta ve yatırımcıları çevre illere kaçırmaktayız, vekillerimizin ve adaylarımızın bu konuda duyarlı olmaya ve bu engeli ortadan kaldırmaya çağırıyoruz.

Çocuk gelinler, çocuk istismarı ve kadınlarımıza yapılan kötü muamele ile ilgili çalışmalarımızın da hızlandırılmasını talep ediyoruz. Kadınlarımızın hak ettikleri konuma gelmeleri ve toplumun en saygın üyeleri olarak yerlerini almalarında yılmaz savunucular olacağımızı hatırlatmak isteriz.

Yine Aksaray Barosu olarak her aileye bir avukat kampanyası başlatılması gerektiğini, belediye başkanımız ve muhtarlarımızla istişare ederek, Aksaray halkını aydınlatılması gerektiğini düşünüyoruz.

Aksaray’ın sesi, nefesi olmayı sürdürelim. Bizim insanımız ilgisizliği hak etmiyor.

Seçim dönemlerinde hatırlanmayı hiç kimse hak etmiyor.

Tüm halkımızı kucaklamayı ve aydınlatmayı sürdürmeye devam edeceğiz. Aksaray’ın öncüsü Aksaray Barosu halkının hizmetindedir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021